Φέτος, η Palaplast γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας της, αποδεικνύοντας  το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και διαμορφώνοντας μια μακροχρόνια εμπειρία στους κλάδους της άρδευσης, ύδρευσης, θέρμανσης και προστασίας καλωδίων οπτικών ινών.

Η Palaplast, βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, σε μια μονάδα 100.000 τ.μ., διαθέτει σήμερα 4.000 κωδικούς προϊόντων άρδευσης, ύδρευσης και θέρμανσης και επεξεργάζεται πάνω από 12.000 τόνους πλαστικού ετησίως.

Με μερίδιο αγοράς στο πεδίο της άρδευσης 75% στην Ελλάδα και εξαγωγές που αποτελούν το 50% του τζίρου της σε πάνω από 70 χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία, Ιαπωνία, Χιλή, Μεξικό κ.α. , η Palaplast έχει εδραιώσει την θέση της ως μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες πλαστικών.

Η παρουσία της εκτός συνόρων είναι διαχρονικά δυναμική και η αξιοπιστία της έχει συμβάλει τα μέγιστα για το καλό όνομα της χώρας στον τομέα της άρδευσης διεθνώς. Η Palaplast κατανοώντας  τις ανάγκες των διεθνών αγορών προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας.

Ξεκίνησε την  παραγωγική της δραστηριότητα από τους αδελφούς Παλατιανά σ’ ένα μηχανουργείο 50 m2 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης το 1980 με την κατασκευή καλουπιών για πλαστικά. Τα τρία αδέρφια κατάφεραν να δημιουργήσουν μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων άρδευσης και ύδρευσης.

Η Palaplast  ασχολείται κυρίως με λύσεις για διάφορα συστήματα άρδευσης όπως τεχνητής βροχής, στάγδην και υδροπονίας. H εταιρία ως πρωτοπόρος στα ολοκληρωμένα συστήματα στάγδην άρδευσης κατέχει την τεχνογνωσία και φροντίζει για την εξέλιξη του μηχανολογικού εξοπλισμού ώστε να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της. Τα ποιοτικά προϊόντα, οι ανταγωνιστικές τιμές και η άμεση εξυπηρέτηση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας ανταγωνισμού της Palaplast.

 

Η Palaplast έχει αναπτύξει τον τομέα μεταφοράς πόσιμου νερού σε δίκτυα ύδρευσης, γνωρίζοντας την σημασία διασφάλισης της ποιότητας αλλά και προστασίας του. Εισέρχεται ωστόσο και στον δυναμικά εξελισσόμενο τομέα της θέρμανσης με παραγωγή σωλήνων και εξαρτημάτων κατάλληλα για συμβατικά και σύγχρονα συστήματα θέρμανσης αλλά και για χρήση σε οικιακά και βιομηχανικά δίκτυα.

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο η Palaplast διαθέτει την τεχνογνωσία είναι η προστασία δικτύων οπτικών ινών, όπως επίσης η γεωθερμία, η πλέον σύγχρονη  πηγή ανανεώσιμης ενέργειας, παρέχοντας πλαστικούς σωλήνες και εξαρτήματα για κάθε δίκτυο, έχοντας ως κύριο μέλημα της, την εξοικονόμηση του νερού για την αειφόρο χρήση του και την προστασία του φυσικού πλούτου.

Οι εξελίξεις του επιχειρηματικού και φυσικού περιβάλλοντος τρέχουν και οι αλλαγές είναι όλο και πιο συχνές. Συνεχίζοντας  την ανοδική πορεία και διακρίνοντας τις μεταβαλλόμενες τάσεις, η Palaplast προσαρμόζεται γρήγορα σ’ αυτές, για να μπορέσει  να τις αντιμετωπίσει με επιτυχία.

H Palaplast δεν σταματά να επενδύει με σκοπό τη διεύρυνση των προϊόντων της, αλλά και τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας τους, με γνώμονα την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

 Έτσι μόλις το 2019 ολοκλήρωσε επένδυση 5.000.000 ευρώ σε κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό, που ήρθε να προσθέσει στη μονάδα της επιπλέον 3.000 τ.μ. Όμως δεν σταματάει εδώ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί ο αναπτυξιακός νόμος 4399/16 με 6.200.000€ επένδυση  και συμμετέχει ξανά με σχέδιο επένδυσης 2.800.000€ στον νέο αναπτυξιακό νόμο για καινοτόμο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Έχουμε εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο, συνεισφέροντας στην εξέλιξη της Πράσινης Ανάπτυξης . Η ενίσχυση της προστασίας του φυσικού πλούτου, η εξοικονόμηση της ενέργειας, η αναζήτηση και η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η μείωση στον αναγκαίο δυνατό βαθμό των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον είναι αξίες και στόχοι που επιδιώκουμε να εφαρμόζουμε στην Palaplast.

Αρδευτική Περίοδος 2020

Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι, αποχαιρετάμε την άνοιξη που σηματοδοτεί την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου, της ανάπτυξης των παλιών καλλιεργειών αλλά και το ξεκίνημα για πολλές νέες φυτείες, δημιουργώντας έτσι την έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

Διαθέτοντας εμπειρία 40 χρόνων σας παραθέτουμε έναν ενδεικτικό οδηγό βασικών καλλιεργειών, καθώς οι ανάγκες για άρδευση των καλλιεργειών αυτών θα αυξάνονται προχωρώντας προς το καλοκαίρι.

Με την ευρεία γκάμα 4.000 κωδικών και την διάθεση των προϊόντων μας σ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε 70 χώρες παγκοσμίως έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις άρδευσης.

Ως πρωτοπόροι στα ολοκληρωμένα συστήματα στάγδην άρδευσης κατέχουμε την τεχνογνωσία και τον πλέον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για να καλύψουμε τις ανάγκες σας.

 

Παρακάτω, μπορείτε να μελετήσετε τον ενδεικτικό οδηγό βασικών καλλιεργειών από το τεχνικό τμήμα της Palaplast.

Πίνακας Βασικών Καλλιεργειών

 Είδος καλλιέργειας  Έναρξη Άρδευσης
 (Μήνας)
 Τρόπος Άρδευσης
 Θερμοκήπια  Όλο το χρόνο  Σταγόνα
 Κηπευτικά υπαίθρου  από Ιούνιο  Σταγόνα
 Νέες φυτείες οπορωφόρων  από Μάιο  Σταγόνα & Καταιονισμό
 Παλιές φυτείες οπορωφόρων  από Ιούνιο  Σταγόνα & Καταιονισμό
 Νέες φυτείες  αμπέλου  από Μάιο  Σταγόνα
 Παλιές φυτείες αμπέλου  από Ιουνίου  Σταγόνα
 Βαμβάκι  από Ιούνιο  Σταγόνα
 Αραβόσιτος/ Καλαμπόκι  από Ιούνιο  Σταγόνα
 Καπνά  από Μάιο  Καταιονισμό
 Σπαράγγια  από Ιούνιο  Σταγόνα
 Εσπεριδοειδή  από Απρίλιο  Καταιονισμό
 Πατάτα νέες φυτείες  από Ιούνιο  Καταιονισμό & Σταγόνα

 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο χρόνος έναρξης και η διάρκεια  άρδευσης για κάθε καλλιέργεια διαφοροποιούνται,  λόγω του τύπου εδάφους, της διάρκεια ηλιοφάνειας,  του ποσοστού σκίασης αλλά και των βροχοπτώσεων.

Επιπλέον, παράμετροι όπως το ποσοστό ανάπτυξης χλωρίδας στο αγροτεμάχιο, το βάθος ενεργού ριζοστρώματος, η ηλικία των φυτών και ο τρόπος ποτίσματος (σταγόνα ή καταιονισμός) παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των φυτών.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι πάντα στην διάθεση σας για όλες τις αρδευτικές σας ανάγκες.