Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε Ροδόπη, Μεσολόγγι, Δράμα και Λιβαδειά

Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε Ροδόπη, Μεσολόγγι, Δράμα και Λιβαδειά

Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική σε τουλάχιστον τέσσερα μέτωπα που «άνοιξαν» μετά το μεσημέρι της Κυριακής 14 Αυγούστου.

Ειδικότερα, πυρκαγιές στην περιοχή Ξυλαγανή του δήμου Μαρώνειας Ροδόπης, στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου, το Δοξάτο Δράμας και την περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Άγ. Γεώργιος Μεσολογγίου εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία αεροσκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε και στην περιοχή Κύργια, στο Δοξάτο Δράμας. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη. 

Στην περιοχή Ξυλαγανή του δήμου Μαρώνειας Ροδόπης η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση. Λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν το απόγευμα και αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 12 οχήματα,14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όχημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ένα αεροπλάνο.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση εκδηλώθηκε και στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, τέσσερα οχήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αντιφίλιπποι Καβάλας. Στο σημείο είχαν σπεύσει 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκαν 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές πυρκαγιές.

Εξάλλου, υψηλός είναι ο δείκτης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή στους Νομούς: Αττικής, Εύβοιας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Έβρου, Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Χανίων, Λασιθίου, Κυκλάδων. Επίσης, υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στα νησιά Κω, Κάρπαθο, Σάμο, Ικαρία, Χίο Λέσβο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Σκύρο και Κύθηρα.