Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ

Συνάντηση ΕΛ.Γ.Α. με τους γεωργοκτηνοτρόφους του Δομοκού
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Σε μπαράζ κινητοποιήσεων προχωρούν αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ λόγω των ανυπέρβλητων, όπως τις χαρακτηρίζει, «δυσκολιών στις μετακινήσεις του προσωπικού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κατάληξψη της κεντρικής διοίκησης και των περιφερειακών υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ, την Τρίτη 24ωρη απεργία και στη συνέχεια αποχή από το εκτιμητικό έργο.

«Κύριοι της Κυβέρνησης, οι μετακινήσεις των Γεωτεχνικών με ΚΤΕΛ, τρένα, ταξί, κ.λ.π. στα χωράφια, υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους ΄Ελληνες αγρότες, καθιστώντας δυσχερή έως αδύνατη την διεκπεραίωση του εκτιμητικού έργου.

 Είναι αυτονόητο ότι πολλαπλασιάζονται οι μέρες εργασίας των εκτιμήσεων, υποβαθμίζεται η ποιότητα και αποδοτικότητα των εκτιμήσεων και το κόστος εκτινάσσεται στα ύψη. Εδώ πλέον μιλάμε για κατασπατάληση και διασπάθιση των χρημάτων των αγροτών» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Παράλληλα για την κατάσταση αυτή επιρρίπτει ευθύνες και στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, χαρακτηρίζοντας την ανήμπορη να αντιδράσει, «παρακολουθώντας μόνο τις εξελίξεις».

Το διοικητικό συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση να ενσκύψει στα προβλήματα του οργανισμού, «που η ίδια δημιούργησε, διασφαλίζοντας και θωρακίζοντας τη βιωσιμότητα του ΕΛ.Γ.Α., αναλαμβάνοντας την πολιτική της ευθύνη» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

-Διαφήμιση-