ΣΕΚ: Να αποκατασταθεί η αδικία με το 4ευρω των αιγοπροβατοτρόφων

Την αποκατάσταση της αδικίας με την ενίσχυση των 4 ευρώ στους αιγοπροβατοτρόφους ζητάει με ανακοίνωσή του ο ΣΕΚ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει: «Η πληρωμή που έγινε αυτές τις μέρες, βασίστηκε στο αρχείο της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το αιγοπρόβειο της περσινής χρονιάς, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να αφήσει εκτός όσους έχασαν τη συνδεδεμένη ενίσχυση του 2019, επειδή είχαν λιγότερες από τις υποχρεωτικές δειγματοληψίες».

Αναλυτικά ο ΣΕΚ αναφέρεις την ανακοίνωσή του:

«Περίμεναν 6 μήνες οι αιγοπροβατοτρόφοι για να εισπράξουν την ενίσχυση, έστω των 4 € ανά ενήλικο θηλυκό ζώο, λόγω του Covid-19,  σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η  Υπουργική Απόφαση. Ωστόσο κάποιες χιλιάδες συνάδελφοι δεν είδαν να πιστώνεται στο λογαριασμό τους τα αντίστοιχα ποσά που δικαιούνται.

Μετά από τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ φαίνεται ότι ο αρμόδιος Οργανισμός για την καταβολή των ενισχύσεων Covid-19, ΟΠΕΚΕΠΕ ή δεν διάβασε σωστά την Υπουργική Απόφαση ή δεν ασχολήθηκε με το θέμα και απέρριψε τους συναδέλφους που δεν είχαν λάβει για διάφορους λόγους τη συνδεδεμένη ενίσχυση έτους 2019, παρότι δεν υπήρχε τέτοια προϋπόθεση στην απόφαση.

Καλούμε το ΥπΑΑΤ να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία αυτή εις βάρος των συναδέλφων αιγιπροβατοτρόφων και να τους αποδώσει την ενίσχυση που δικαιούνται».