Ο ΣΕΚ συγχαίρει τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, «σε συνέχεια της επικοινωνίας του Προέδρου του ΣΕΚ κου Πεβερέτου και του Αναπληρωτή Προέδρου κου Τσομπάνου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κο Χατζηνικολάου, κατόπιν της απόφασης του Οργανισμού για  οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης  της επιχείρησης «L.A. FARM Α.Ε.», για το προϊόν «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», ο ΣΕΚ εκφράζει την ικανοποίηση του  γιατί ο  ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  έκανε τη δουλειά του, ως όφειλε,  για την  προστασία της Φέτας.  

Πρέπει βέβαια να συνεχίσει με πιο έντονο ρυθμό τον έλεγχο στο σύνολο της μαζικής εστίασης και σε όλα τα σημεία παραγωγής – διακίνησης και πώλησης Φέτας ΠΟΠ.

Όπως αποδείχτηκε, μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και την εξέταση δειγμάτων σε καταστήματα λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ) είναι καταφανής  η νοθεία, η μη  τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος «ΦΕΤΑ ΠΟΠ»,  η παραπλάνηση του καταναλωτή.

Θα πρέπει επίσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε οι αποφάσεις του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ να εφαρμόζονται και να μην καταπίπτουν στα δικαστήρια».