ΣΕΚΑΠ: Εργαζόμενοι μάζεψαν 1.390 κιλά ελιές για το «Γηροκομείο της καρδιάς μας»

Μια ευγενική πρωτοβουλία πήραν αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ, το οποίο ανήκει στον όμιλο της JTI (Japan Tobacco International), συγκεντρώνοντας σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γηροκομείου «Μέγας Βασίλειος» από τον αύλειο χώρο του εργοστασίου τις ελιές και παραδίδοντάς τες για να γίνουν λάδι και να δοθούν για τους ηλικιωμένους τροφίμους του ιδρύματος.

Παράλληλα η εταιρεία δώρισε και ένα σύγχρονο ελαιοραβδιστικό μηχάνημα ώστε να κάνουν ευκολότερα τη δουλειά τους τα μέλη της ομάδας των εθελοντών τα επόμενα χρόνια. Τελικά από τη δράση αυτή συλλέχθηκαν 1.390 κιλά ελιές που αντιστοίχησαν σε 260 λίτρα λάδι εξαιρετικής ποιότητας.

Έτσι διοίκηση της ΣΕΚΑΠ και εργαζόμενοι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των «εθελοντών της ελιάς» του Γηροκομείου Ξάνθης.

Την είδηση μετέφερε ο ίδιος ο πρόεδρος του Γηροκομείου, κ. Ιωάννης Παπαχρόνης αναφέροντας τα εξής:

Το μάζεμα των ελιών υπέρ του Γηροκομείου της «καρδιάς μας» συνεχίζεται… Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας που βοηθούν στο έργο μας. Ευχαριστούμε και τους συμπολίτες μας που μας «χαρίζουν» την παραγωγή από τα κτήματά τους προκειμένου να βγάλουμε το λαδάκι της χρονιάς.

Τις προηγούμενες ημέρες μαζεύαμε τις ελιές από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ του ομίλου της JTI (Japan Tobacco International), με τη συνδρομή και την εθελοντική συμμετοχή και των εργαζομένων του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ πλαισίωσαν την «Ομάδα Βοήθειας του Γηροκομείου Ξάνθης» – τους επονομαζόμενους «Εθελοντές της Ελιάς», με στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των ηλικιωμένων που ζουν στο Ίδρυμά μας, και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούν θερμά τη διοίκηση της εταιρίας για την πρωτοβουλία της ευγενικής προσφοράς των ελαιοκάρπων τους, όπως και για τη δωρεά του ελαιοραβδιστικού μηχανήματος για τις ανάγκες των εθελοντών μας, που μας παραδόθηκε από τα ίδια τα χέρια του διευθυντή της ΣΕΚΑΠ, κ. Αζαϊπ Κοζαχμέτοφ.

Τόσο η διάθεση των ελαιοκάρπων όσο και η δωρεά του μηχανήματος συλλογής τους, μας ενισχύει ψυχικά και ηθικά, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη χρονιά που διανύουμε όλοι μας και ειδικά τα γηροκομεία της χώρας μας. Η δε εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ αλλά και η γεμάτη αγκαλιά και τα χαμόγελα των στελεχών της εταιρείας που μας υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις της, μας γεμίζει αισιοδοξία για μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες.

Συνολικά καταφέραμε και συλλέξαμε 1.390 κιλά ελιές που αντιστοίχησαν σε 260 λίτρα λάδι εξαιρετικής ποιότητας.

Τέλος, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, σας ευχαριστούν άπαντες, και σας περιμένουν όπως το υποσχεθήκατε, όταν με το καλό τελειώσει η μεγάλη περιπέτεια της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, να μας επισκεφτείτε στο Γηροκομείο της «καρδιάς» μας.

Πηγή: xanthinews.gr