Αυτό το άρθρο είναι 35 μηνών

ΚΑΕΜ: Σεμινάριο με τίτλο «Tα πάντα για την πατάτα» με την συμμετοχή της Ε.Α.Σ. Νάξου!

29/10/2021
2' διάβασμα
kaem-seminario-me-titlo-ta-panta-gia-tin-patata-me-tin-symmetochi-tis-e-a-s-naxou-245412

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για το σεμινάριο «Τα πάντα για την πατάτα». Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε παραγωγούς και εμπόρους πατάτας, σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, αλλά και στους φίλους της πατάτας.

Στο σεμινάριο συμμετέχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και τυποποίηση της ονομαστής και πιστοποιημένης Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο χρονικό διάστημα 8-18 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια 12 διδακτικές ώρες. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν σφαιρική γνώση για το σύνολο των ενεργειών και διαδικασιών που απαιτούνται για την καλλιέργεια της πατάτας και την εμπορική αξιοποίησή της.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη και το κόστος  συμμετοχής είναι 40 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν

  • τηλεφωνικά στο 27210 25700,
  • μέσω e-mail στο [email protected], www.kaem.gr/seminars/ και
  • στο Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  1. Δευτέρα 8/11 18:00-21:00

Χαρακτηριστικά & φυσιολογία, Μαρίνα Γρατσία, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Νάξου

Βοτανικά χαρακτηριστικά & φυσιολογία, εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, άρδευση, λίπανση και φυτοπροστασία.

  1. Πέμπτη 11/11 18:00-21:00

Καλλιεργητικές φροντίδες, Μιχαήλ Βερνίκος, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Νάξου

Φύτευση, συγκομιδή και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί (πατάτας και πατατοσπόρου)

  1. Δευτέρα 15/11 18:00-21:00

Εμπορία και προώθηση της πατάτας, Εβίτα Γκαντίνα, Ηλίας Καλφακάκος

Σύγχρονες πρακτικές προώθησης της λιανικής πώλησης και στρατηγικές αξιοποίησης των κοινωνικών μέσων για την προώθηση της πατάτας στο πλαίσιο του χονδρικού εμπορίου.

  1. Πέμπτη 18/11 1800-2100

Γαστρονομική αξία, Δημήτρης Τσουτσουλάκης

Ανάδειξη της γαστρονομικής αξίας της πατάτας και σύνδεσή της με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

ΓΡΑΦΕΙ: