Σφάζονται… για τα σφαγεία στη Δυτική Φθιώτιδα

Σε θρίλερ με πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις εξελίσσεται το θέμα των σφαγείων της Δυτικής Φθιώτιδας στη Μακρακώμη. Η ακέφαλη διοίκηση της μονάδας δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σφαγείων, με αποτέλεσμα την απαξίωσή τους. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν κτηνοτρόφοι και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που με δημόσιες παραστάσεις και προσφυγές ζητούν την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο.

Στο αρχικό κεφάλαιο συμμετέχουν ο Δήμος Μακρακώμης και διάφοροι ιδιώτες, με την αξία των ακινήτων συν τον εξοπλισμό να ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι υποθηκευμένες σε τράπεζα και λόγω της αδυναμίας κάλυψης των δανείων έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα δύο πλειστηριασμοί άγονοι και παράλληλα προτείνεται και τρίτος.

Οι κτηνοτρόφοι και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν για τη βιωσιμότητα λόγω της ανοδικής πορείας και κερδοφορίας των τριών τελευταίων χρόνων με ρυθμισμένα και εξυπηρετούμενα τα χρέη της εταιρείας προς το ΙΚΑ. Ζητούν ορισμό νέας διοίκησης, ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί και να υπογράψει τον οικονομικό διακανονισμό του χρέους με την τράπεζα. Επιπλέον, ζητούν να υπάρξει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να αποδέχεται ως εγγυητής ο δήμος για την καταβολή της δόσης από τα σφαγεία στο μερίδιο της δόσης που του αναλογεί.

Παράλληλα, ο Δήμος Μακρακώμης επιμένει ότι δεν έχει εγκαταλείψει το θέμα αυτό και προσπαθεί με διάφορες ενέργειες να σώσει την κατάσταση. Ο ρόλος των σφαγείων για την περιοχή αυτή είναι σημαντικός λόγω του μεγάλου αριθμού των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Σε πιθανό κλείσιμο κτηνοτρόφοι και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τον τομέα, θα αναγκαστούν να πηγαίνουν στη Λαμία, επιβαρύνοντας σημαντικά το κόστος σφαγής με έξοδα μεταφοράς.