Σημαντική αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του ΤΟΕΒ Νάουσας

Έργα προϋπολογισμού άνω των 10 εκατ. ευρώ θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του ο ΤΟΕΒ Αγροκτήματος Νάουσας για την ανάπτυξη και τη βελτιστοποίηση των δικτύων άρδευσής του, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών πελατών του.

Όπως έγινε γνωστό στη γενική συνέλευσή του, μέσα στο επόμενο διάστημα θα τρέξουν έργα 10,2 εκατ. ευρώ, με σημαντικότερο αυτό του νέου κλειστού αγωγού δικτύου άρδευσης Νέας Στράντζας Νάουσας για την αντικατάσταση, μεταξύ άλλων, υφιστάμενων ανοιχτών χωμάτινων καναλιών μεταφοράς και διανομής νερού.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευής του κλειστού αρδευτικού δικτύου θα επαναδημοπρατηθεί με μεγαλύτερο προϋπολογισμό (2,5 εκατ. ευρώ) λόγω των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας και των υλικών, ενώ προς δημοπράτηση είναι η προμήθεια και ο εξοπλισμός συστήματος τηλεμετρίας και προς κατασκευή η εγκατάσταση εξοπλισμού φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 100kWp», επισημαίνει ο διευθυντής του ΤΟΕΒ Νάουσας, Θωμάς Μπλιάτκας.

Οι αρδευτικές εκτάσεις αρμοδιότητας του ΤΟΕΒ φτάνουν τα 18.610 στρ. καλλιεργήσιμων εκτάσεων, από τη συνολική έκταση 62.300 στρεμμάτων με τις ετήσιες συνολικές ανάγκες σε ύδατα να φτάνουν περίπου τα 9.690.847 κυβικά μέτρα.