Μ. Τετάρτη, 28/4, το νέο πακέτο πληρωμών – Το απόγευμα διαθέσιμα τα χρήματα των δικαιούχων μέσω ΑΤΜ

Με καθυστέρηση ενός 24ωρου πραγματοποιείται τελικά Μεγάλη Τετάρτη, η καταβολή των νέων Συνδεδεμένων Ενισχύσεων και των συμπληρωματικών πληρωμών, ύψους άνω των 30 εκατ. ευρώ περίπου. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ από το απόγευμα, και από αύριο Μεγάλη Πέμπτη σταδιακά στα υποκαταστήματα των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Ως προς τα προϊόντα που πρόκειται να πληρωθούν για το έτος ενίσχυσης 2020, δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση σε σχέση με αυτά που ήδη έχει γράψει η «ΥΧ».

 

Έτσι, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταβάλλει σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, Συνδεδεμένες Ενισχύσεις:

Στον τομέα του Ρυζιού, με το ύψος της στήριξης να έχει καθοριστεί στα 27,2 ευρώ/στρέμμα.

Στον τομέα των Σπόρων Σποράς, με το ύψος της στήριξης να έχει καθοριστεί στα 29,38 ευρώ/στρέμμα.

Στην καλλιέργεια των Σπαραγγιών, με το ύψος της στήριξης να έχει καθοριστεί στα 60,96 ευρώ/στρέμμα.

Στον τομέα των Ζαχαρότευτλων, με το ύψος της στήριξης να έχει καθοριστεί στα 175 ευρώ/στρέμμα.

Στην καλλιέργεια της Κορινθιακής Σταφίδας, με το ποσό στήριξης να ανέρχεται σε 52,2 ευρώ/στρέμμα.

Στον τομέα Βιομηχανικής Ντομάτας, με το ποσό στήριξης στα 62,8 ευρώ/στρέμμα.

Στον τομέα των Πορτοκαλιών που οδηγούνται προς χυμοποίηση, με το ποσό στήριξης να ανέρχεται σε 58 ευρώ/στρέμμα.

Στον τομέα των Συμπύρηνων Ροδάκινων που οδηγούνται προς χυμοποίηση με το ποσό στήριξης στα 32,4 ευρώ/στρέμμα.

Επιπλέον, πρόκειται να πληρωθεί η ενίσχυση για την καλλιέργεια Δαμάσκηνων Σκοπέλου στο πλαίσιο των ειδικών Μέτρων Στήριξης για τα Μικρά Νησιά του Αιγαίου, με την τιμή ενίσχυσης να ανέρχεται σε 50 ευρώ/στρέμμα.

Συμπληρωματικές

Υπενθυμίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν και Συμπληρωματικές Πληρωμές που αφορούν Βασική Ενίσχυση, Πρασίνισμα και Ενίσχυση των Γεωργών Νεαρής Ηλικίας έτους 2020, όσο και μία σειρά Συνδεδεμένων Καθεστώτων έτους ενίσχυσης 2020 για Σκληρό Σίτο, Βρώσιμα όσπρια, Καρπούς με Κέλυφος, Μήλα, Πρωτεϊνούχα Κτηνοτροφικά Ψυχανθή, Πρωτεϊνούχα Κτηνοτροφικά Σανοδοτικά Ψυχανθή και Ειδική Ενίσχυση Βάμβακος.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές πληρωμές και για προϊόντα στο πλαίσιο των Ειδικών Μέτρων Ενίσχυσης για τα Μικρά Νησιά του Αιγαίου Πελάγους: Κριθάρι Λήμνου, Ντοματάκι Σαντορίνης, Αγκινάρα Τήνου, Φασόλι Βρώσιμο Λαθούρι και Φάβα Σαντορίνης, Γεώμηλα, Εσπεριδοειδή στα νησιά Χίος, Σάμος και στις ΠΕ Καλύμνου, Καρπάθου, Κω και Ρόδου, Διατήρηση των Παραδοσιακών Ελαιώνων.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις πληρωμές ύψους 29.733.468,75 ευρώ που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις Συνδεδεμένες αλλά και για τα De minimis