Συνάντηση Μ. Μπόλαρη με Ι. Αχμέτ για τον καπνό

Συνάντηση Μ. Μπόλαρη με Ι. Αχμέτ για τον καπνό
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, επισκέφθηκε στις 3 Οκτώβρη στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ, με θέμα συζήτησης την ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την 1η Σεπτεμβρίου για πρόσθετες ενισχύσεις στους καπνοπαραγωγούς της Θράκης. Η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί από το Υπουργείο και όπως ανέφερε ο κ. Μπόλαρης στον βουλευτή το θέμα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού κ. Ευάγγελου Αποστόλου, τον οποίο επίσης ζήτησε να συναντήσει τις επόμενες μέρες ο βουλευτής Ροδόπης. 

Να σημειωθεί ότι ο Ιλχάν Αχμέτ διά του ευρωβουλευτή του Ποτάμιού Μίλτου Κύρκου, κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τον Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της ΕΕ Phil  Hogan για τον αποκλεισμό του καπνού από τα προϊόντα που λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις, γεγονός που επιφέρει σημαντικές συνέπειες στην κοινωνική ισορροπία και ευημερία εκτεταμένων περιοχών της Θράκης και ειδικά της Περιφερειακή Ενότητας Ροδόπης. Ο Επίτροπος είχε απαντήσει τότε ότι «τα κράτη μέλη μπορούν να αποφασίσουν να χορηγήσουν πρόσθετη ενίσχυση στους γεωργούς των οποίων οι εκμεταλλεύσεις βρίσκονται σε περιοχές με φυσικά μειονεκτήματα που ορίζονται στο κεφάλαιο IV – άρθρα 48 και 49 του εν λόγω κανονισμού». Επίσης, ότι «ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1305/2013 για την αγροτική ανάπτυξη  επιτρέπει επίσης στα κράτη μέλη να χορηγούν ενισχύσεις σε περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα».

Με αφορμή την παρουσία του κ. Hogan την Πέμπτη στην Αθήνα όπου θα μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ο βουλευτής Ροδόπης, αν και δεν είναι μέλος των συγκεκριμένων επιτροπών της Βουλής, ζήτησε και θα παραστεί στην συνεδρίαση της Πέμπτης. Στόχος της συμμετοχής του είναι μαζί με την εισηγήτρια από πλευράς του Ποταμιού, Κατερίνα Μάρκου, «να θέσουν και τα θέματα του καπνού της Θράκης για τα οποία η κυβέρνηση μέχρι σήμερα αρνείται να δεσμευτεί σε περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών, παρά την σαφή τοποθέτηση της Κομισιόν πάνω στο ζήτημα αυτό» αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου.    

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Μπόλαρη, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη πρόκειται να επισκεφθεί την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

-Διαφήμιση-