Στον Συνεταιρισμό «Ελαιώνας» μετράνε μια καλή χρονιά

elaionas-sineterismos
«Το 80% της παραγωγής ήταν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το 15%-20% παρθένο ελαιόλαδο».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένα είναι τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ελαιώνας» για το παραγόμενο προϊόν τους, παρά τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην ελαιοπαραγωγή σε όλη την χώρα. «Τόσο για την περιοχή των Γαργαλιάνων, στην οποία δραστηριοποιούμαστε, όσο και για τον ίδιο τον Συνεταιρισμό μας, η χρονιά ήταν καλή, αν και υπήρξαν προβλήματα από τον δάκο και το γλοιοσπόριο», αναφέρει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος, Νίκος Αθανασόπουλος.

Όπως εξηγεί, «με το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, με το οποίο και παράγουμε, είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα και έτσι το αντιμετωπίσαμε, γλυτώνοντας ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής μας».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του Συνεταιρισμού, το 80% της παραγωγής ήταν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το 15%-20% παρθένο ελαιόλαδο. Το 90% της παραγωγής φεύγει στο εξωτερικό και ένα 10% πάει σε συγκεκριμένους εμπόρους. «Το κράτος πρέπει να δώσει βάρος στους συνεταιρισμούς που παράγουν ποιοτικό ελαιόλαδο, ώστε αυτοί να συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους», τονίζει ο κ. Αθανασόπουλος. Και συμπληρώνει: «Το βάρος των εξαγωγών πρέπει να δοθεί στην Κεντρική Ευρώπη και σε κομμάτι της κινεζικής αγοράς».