Η συνταγή για αύξηση εξαγωγών εν μέσω κρίσης

Η συνταγή για αύξηση εξαγωγών εν μέσω κρίσης
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Με παράδοση ενάμιση αιώνα στον κλάδο του ελαιολάδου, η οικογένεια Αλμπαντάκη έχει συνδεθεί πλήρως με το ιστορικό βάρος μιας καλλιέργειας με παρελθόν χιλιετιών, την οποία φιλοδοξεί να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές. Αυτή η παράδοση συμπληρώνεται από την καινοτομία και δίνει πρωτοποριακά προϊόντα, που ταξιδεύουν σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Ωκεανία.

Στον πυρήνα του modus operandi της Cretan Olive Mill βρίσκεται η έννοια της συνεργασίας, του κοινού στόχου με τους παραγωγούς και η αποτελεσματικότητα που αποδίδει ένα προϊόν.

«Η φετινή χρονιά εξελίχθηκε πολύ καλά. Η εταιρεία μας, έχοντας ως τραπεζικό συνεργάτη την Τράπεζα Πειραιώς, έλυσε σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ρευστότητας που μπορεί να προκύψει σε μια εταιρεία, η οποία προσπαθεί να αναπτυχθεί με δεδομένες τις οικονομικές συγκυρίες στη χώρα», τονίζει ο Μιχάλης Αλμπαντάκης. Ταυτόχρονα, διευκρινίζει ότι «με την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, η εταιρεία μας κατάφερε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Παρά τη χαμηλή παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή μας αυτήν τη χρονιά, εμείς καταφέραμε να έχουμε περισσότερη παραγωγή ελαιολάδου από ό,τι την προηγούμενη χρονιά στα τρία ελαιοτριβεία που έχει η εταιρεία υπό την ιδιοκτησία της».

Σε μια ελαιοκομική περίοδο που δεν υπήρχε μεγάλη παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη, η εταιρεία «Αλμπαντάκης Ιωάννης και Σία ΟΕ» παρήγαγε 1.600.000 κιλά ελαιόλαδο. Περίπου τα 2/3 εμφιαλώνονται και διοχετεύονται στην ελληνική αγορά και τα υπόλοιπα έχουν προορισμό τις διεθνείς αγορές.
 
Η εταιρεία, η οποία με τα χρόνια έχει αποκτήσει εξωστρέφεια, διαθέτει τα προϊόντα της εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εξαγωγές της αυξήθηκαν πάνω από 30 φορές μέσα στην οικονομική κρίση. Από τα 270.000 ευρώ το 2012 αυξήθηκαν στα 520.000 ευρώ το 2013, σε 875.000 ευρώ το 2014, για να εκτιναχθούν στα 9.000.000 ευρώ το 2015. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 30 χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Σουηδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουζμπεκιστάν, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Αυστραλία, Καναδάς, Βραζιλία, Ινδία, Φινλανδία, Κύπρος, Αγγλία, Πολωνία, Κίνα, Κορέα, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ουκρανία, Δανία, Βέλγιο, Ιράν.

Ελένη Ρέλλου

-Διαφήμιση-