Τα ‘σπασαν στη Διεπαγγελματική φέτας

Σε δυναμιτισμένο κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στoν Τύρναβο Λάρισας η πρώτη γενική συνέλευση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, όπου αναδείχθηκε εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Σε αυτό παραμένουν ως έχουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο προσωρινό ΔΣ, δηλαδή οι Ι. Βιτάλης, Α. Μποτός, Μ. Σαράντης και Κ. Χατζάκος (βιομηχανία μεταποίησης γάλακτος), Δ. Μόσχος (ΣΕΚ), Μ. Τζιότζιος (ΠΕΚ), Π. Σατολιάς (ΟΔΙΠΠΑΦ), Ι. Γκουρομπίνος (Ομοσπονδία Θεσσαλών Κτηνοτρόφων) και Ν. Τάχας (Ένωση Μεταποιητών Γάλακτος).

Αποχώρησαν κτηνοτρόφοι

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ο ΟΔΙΠΠΑΦ, μέλος της ΠΕΚ και ο κλαδικός συνεταιρισμός αιγοπροβατοτρόφων αποχώρησαν από τη διαδικασία, αμφισβητώντας τα πεπραγμένα της. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «ΥΧ» ο συνεταιριστής και μέλος του ΣΕΚ Δημήτρης Μόσχος, «Τα μέλη του ΣΕΚ και ένα μέλος της ΠΕΚ αποχωρήσαμε και είπαμε ότι δεν νομιμοποιούμε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Ζητήσαμε παράταση κατ’ ελάχιστον για έναν μήνα, ώστε να βγουν ξανά τα ποσοστά αντιπροσωπευτικότητας με βάση την παραγωγή. Δεύτερον αφού υποβληθούν τα στοιχεία ζητήσαμε από τον ΣΕΒΓΑΠ να μη συμμετέχουν στη ΓΣ οι εκπρόσωποι των δύο γαλακτοβιομηχανιών που ελέγχθηκαν και ελέγχονται για παραβιάσεις του ΠΟΠ στη φέτα (καταγράφθηκαν ως συμμετέχοντες ωστόσο ο εκπρόσωπος της μίας επιχείρησης δεν παρέστη).

Αντίθετα προς τα παραπάνω εκπρόσωπος των μεταποιητών ανέφερε στην «ΥΧ» ότι ζητήθηκε από τον ΣΕΚ να καταθέσει στοιχεία παραγωγής γάλακτος εντός διμήνου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τρεις περιφερειάρχες (Κ. Αγοραστός, Γ. Κασαπίδης, Α. Καχριμάνης).