Στέλιος Ράλλης: Η εθνική υποδομή ευφυούς γεωργίας ανταποκρίνεται στο αίτημα των αγροτών για μείωση του κόστους παραγωγής

Στέλιος Ράλλης: Η εθνική υποδομή ευφυούς γεωργίας ανταποκρίνεται στο αίτημα των αγροτών για μείωση του κόστους παραγωγής
-Διαφήμιση-

Το έργο της ευφυούς γεωργίας που πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα στο αγροδιατροφικό τομέα παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης.

Με συνέντευξή του στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 7 στο Open TV, δήλωσε ότι «ότι η εθνική υποδομή ευφυούς γεωργίας ανταποκρίνεται σε ένα από τα βασικά αιτήματα των αγροτών σήμερα, το οποίο είναι η μείωση του κόστους παραγωγής: μειώνει το κόστος παραγωγής έως και 45%, βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».

Δεν θα μείνει κανείς απέξω

Επεσήμανε επίσης ότι το έργο θα υλοποιηθεί μέσα στο 2019, με τους 1.000 πρώτους τηλεμετρικούς σταθμούς να τοποθετούνται στους τρεις (3) πρώτους μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης. Οι εν λόγω σταθμοί θα κατανεμηθούν σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με ειδικές μελέτες εφαρμογής, καθώς η δίκαιη ανάπτυξη αποτελεί έναν σημαντικό άξονα του Υπ. ΨΗΠΤΕ:  «Δεν έχουμε σκοπό να μείνει κανένας απέξω, θέλουμε όλοι να μπορούν να απολαύσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες».

Το έργο του Υπ. ΨΗΠΤΕ που θα οδηγήσει στην ψηφιοποίηση του αγροτικού τομέα πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 33 εκατ. €, για το οποίο το Υπ. ΨΗΠΤΕ συνεργάστηκε με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο, το οποίο θα συλλέγει δεδομένα από όλη την Ελλάδα. Ο κάθε αγρότης θα λαμβάνει εξατομικευμένες συμβουλές με ένα μήνυμα στο τάμπλετ ή το κινητό του, με το οποίο θα ενημερώνεται για το πότε και που θα πρέπει να λιπάνει ή να ποτίσει, ενώ θα ενημερώνεται και για τυχόν καιρικά φαινόμενα.

-Διαφήμιση-