Στερεά Ελλάδα: Αντίπαλος ο καιρός για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Κινητικότητα αλλά και δυστοκία για τη συμμετοχή των αγροτών στη κινητοποιήσεις παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ήδη σε διάφορα σημεία έχουν βγει τα τρακτέρ και αγροτικά στελέχη ενημερώνουν τους συναδέλφους τους, για την αναγκαιότητα της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα από τον χάρτη των κινητοποιήσεων έτσι όπως καταγράφεται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει ως εξής: Ο όγκος των περισσότερων γεωργικών μηχανημάτων βρίσκεται στην περιοχή Ανθίλης στη Λαμία όπως επίσης και στη διασταύρωση του Αη Γιάννη στη Λιβαδειά. Μικρότερες κινήσεις παρουσιάζονται στη Λοκρίδα όπως επίσης και στο Νέο Μοναστήρι. Προβληματισμός επικρατεί στην περιοχή της Δυτικής Λοκρίδας, όπου οι αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις. Το αποτελέσματα θα εξαρτηθεί το επόμενο διάστημα από τις πιέσεις των αγροτικών στελεχών, ώστε να ενδυναμώσουν με την παρουσία τους τις παραδοσιακές οδικές αρτηρίες κατάληψης οδοστρώματος, όπως είναι η διασταύρωση στον παλιό Λεβέντη  στην Ελάτεια.

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες της Βοιωτίας όλα θα εξαρτηθούν στο αν, οι αγρότες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Αη Γιάννη κινηθούν προς το Κάστρο. Μία τέτοια απόφαση βρίσκει σύμφωνους και τους αγρότες της Θήβας. Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει σημαντικά στο ρόλο των κινητοποιήσεων, διότι θα είναι το πρώτο μπλόκο στην εθνική οδό που θα συναντήσουν οι διερχόμενοι οδηγοί από την Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται για το επικοινωνιακό μέρος. Η αριθμητική υπεροχή και η συμμετοχή των αγροτών θα δώσουν και τον παλμό για το επόμενο διάστημα.

Αταλάντη – Οι θερμοκρασίες θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Η επιδείνωση του καιρού που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, δυσκολεύει πολλούς αγρότες να κινηθούν με τα τρακτέρ τους, διότι είναι δενδροκομικού τύπου, χωρίς καμπίνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν εύκολα στα σημεία που έχουν υποδείξει τα τοπικά στελέχη που ηγούνται των κινητοποιήσεων.

Προσαγωγές από την καύση σανού στον ΟΠΕΚΕΠΕ Λαμίας.

Αγρότες από τον μπλόκο της Ανθίλης άφησαν άχυρο έξω από το περιφερειακό τμήμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία και στη συνέχεια του έβγαλαν φωτιά. Οι πράξη αυτή κινητοποίησε την πυροσβεστική όπως επίσης και αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα της σύλληψη αγροτικού στέλεχος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Φθιώτιδας.