Στερεά Ελλάδα: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα για τη Γεωργία Άνθρακα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου στην αίθουσα του κτηρίου Ο.Σ.Κ. Στυλίδας, η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «ΤΟ “ΠΡΑΣΙΝΟ” ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΝΘΡΑΚΑ», η οποία διοργανώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο.

Η ημερίδα αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας με σκοπό την ενημέρωση και την κατανόηση της “Γεωργίας Άνθρακα” μέσα από την παρουσίαση των καινοτόμων έργων Carbonica και Oliveup. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Oliveup, αποτελεί παράδειγμα εφαρμογής Γεωργίας Άνθρακα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας. Ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ­σαλονίκης και της εταιρείας Neuropublic, η ημερίδα είχε ως κύριο στόχο να προ­σφέρει τη γνώση και τα εργαλεία εκείνα που θα εξασφαλίσουν την πρόσβαση σε καινοτόμες πρακτικές γεωργίας δέσμευσης άνθρακα. Πέραν του ενημερωτικού χαρακτήρα όμως, αποτέλεσε και ένα πεδίο διαλόγου, κατάθεσης προβληματισμών και απόψεων με τη συμμετοχή του ακροατηρίου.

Στην ημερίδα χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκού-ρας. Παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γεώρ­γιος Κοτρωνιάς, η Δήμαρχος Στυλίδας κα Βιργινία Στεργίου, η Προϊσταμένη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Λαμίας κα Χαρά Ζησίμου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας κ. Πλιάτσικας και ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Φθιώτιδας-Ευρυτανίας κ. Ευ. Μόσχος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ ξεκινά μια νέα εποχή για τον αγροτικό τομέα. Είναι αναγκαίο οι παραγωγοί μας όχι μόνο να ενημερωθούν, αλλά και να τους δο­θούν οι κατευθύνσεις, τα εργαλεία και η στήριξη προκειμένου να προχωρήσουν σε βιώσιμες λύσεις, από οικονομική και περιβαλλοντική σκοπιά Βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών και προς αυτή τη κατεύθυνση διοργανώσαμε κι αυτή την ημερίδα, εστιάζοντας στην παρουσίαση δύο καινοτόμων έργων που αφορούν στη Γεωργία Ά νθρακα».