Στην Βουλή το θέμα των ελλείψεων παιδιάτρων στην Ικαρία

Την διαμαρτυρία των κατοίκων της Ικαρίας για την έλλειψη παιδιάτρων στο νησί η οποία εκφράστηκε από της 8 του Μάρτη με το Υπόμνημα του Συλλόγου Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και την Ομάδα Γυναικών Αγίου Κηρύκου (Μέλη της ΟΓΕ), οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου το κατέθεσαν στις 13/5 ως αναφορά στο Προεδρείο της Ελληνικής Βουλής.

«Εμείς οι κάτοικοι της Ικαρίας και οι μαζικοί φορείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, διαμαρτυρόμαστε γιατί στο Γ.Ν. Ικαρίας και σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας υπάρχει μόνο μια παιδίατρος, με αποτέλεσμα για μεγάλα διαστήματα σε ολόκληρο το νησί να μην καλύπτονται οι πολλαπλές ανάγκες των παιδιών μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο νησί υπάρχουν πολλά παιδιά κάθε ηλικίας, μαθητές σε 8 δημοτικά σχολεία και 6 νηπιαγωγεία, 3 γυμνάσια, ειδικό σχολείο Καραβοστάμου και ακόμα αθλητικές ομάδες όπου δραστηριοποιούνται αρκετά παιδιά. Ακόμα κι αν η παιδίατρος βρισκόταν στο νοσοκομείο 24 ώρες το 24ωρο, είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών για νοσηλεία, εμβολιασμούς πιστοποιητικά για το σχολείο, φροντίδα νεογνών, έκτακτες καταστάσεις κ.α

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Νέοι γονείς με πενιχρά οικονομικά μέσα, αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες παιδίατρους ή σε σοβαρές περιπτώσεις να ταξιδεύουν στην Αθήνα ή να μετακομίζουν οριστικά, λόγω της κατά καιρούς έλλειψης παιδιάτρου και γενικά των υποβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στο νησί μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

1)την πρόσληψη μόνιμων παιδιάτρων στο νοσοκομείο, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες με την προοπτική δημιουργίας παιδιατρικής κλινικής, που θα καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των παιδιών μας.

2) να καλυφθεί κατά προτεραιότητα η θέση παιδίατρου στο ΚΥ Ευδήλου και όλες οι ειδικότητες γιατρών που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του

3) την αναβάθμιση του Π.Ι. Ραχών σε ΚΥ, ώστε να μπορεί εκτός των άλλων αναγκαίων ειδικοτήτων, να διοριστεί παιδίατρος.

ΖΗΤΑΜΕ:

με ευθύνη του κράτους να γίνονται συστηματικά όλοι ο αναγκαίοι εμβολιασμοί, σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο και επαρκές προσωπικό σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας».

 

Πηγή: ΕΡΤ