Στις 5 και 6 Μαΐου το Xanthi Street Food Festival 2018

Στις 5 και 6 Μαΐου το Xanthi Street Food Festival 2018
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η Ξάνθη είναι από τις ιδανικότερες πόλεις για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις αφιερωμένες στο φαγητό με χώρο δράσης τον δρόμο, τα εξαιρετικά δρομάκια της Παλιάς Πόλης, με την ιστορία γραμμένη σε κάθε στροφή. Επίσης, η πλούσια διατροφική παράδοση στο φαγητό και τα γλυκά επιτρέπουν ν’ αναδειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις της πόλης.

Στις 5 και 6 Μαΐου η Ξάνθη γεμίζει γεύσεις, μουσικές και μυρωδιές. Η δημιουργική ομάδα του Soul Food Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin) παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θρακιώτικη πόλη το Xanthi Street Food Festival 2018. Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου, η Πλατεία Πεσόντων Ηρώων μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο γευστικό πάρκο με επιλογές φαγητού απ’ όλο τον κόσμο, μουσικές και αρκετά workshops. Aπό τις 11 το πρωί μέχρι και τις 12 το βράδυ, η Ξάνθη γεύεται, διασκεδάζει, γιορτάζει.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Οι διοργανωτές του Xanthi Street Food Festival σχολιάζουν ότι η ιδέα της δημιουργίας του event γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια τους, την αγάπη για το φαγητό και φυσικά την ιστορία της Ξάνθης. «Έχοντας ζήσει ο καθένας μας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, να γευτούμε και να δουλέψουμε σε αντίστοιχα Street Food Festivals. Μέσα στο μυαλό μας η γαστρονομική αναζήτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε μας ταξίδι. Παράξενες γεύσεις, παλιές και νέες συνταγές, άγνωστοι συνδυασμοί και υλικά. Η ιστορία της Ξάνθης μας ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη ‘σταυροδρόμι των λαών και των γεύσεων’. Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας. Δημιουργούμε μια διήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους» αναφέρουν στην πρόσκλησή τους.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress