Στον Θεοδωράκη με αιτήματα για τη φορολογία των αγροτών ο ΣΑΣΟΕΕ

Στο Θεοδωράκη με αιτήματα για τη φορολογία των αγροτών ο ΣΑΣΟΕΕ

Τον πρόεδρο του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη, καθώς και κορυφαία στελέχη του κόμματος, συνάντησε πριν από λίγες μέρες το προεδρείο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Στην συνάντηση αυτή, στην οποία τον Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Αλέξανδρος Κοντός και οι αντιπρόεδροι Νικήτας Πρίντζος και Νίκος Κουτλιάμπας, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας μας.

Ο κ. Θεοδωράκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα χιλιάδες αγρότες αλλά και οι συνεταιριστικές οργανώσεις, το οποίο δεν είναι άλλο από την υψηλή φορολόγηση και τις σημαντικά αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που επιβαρύνουν τον αγροτικό κόσμο.

Εξέφρασε μάλιστα την προθυμία να φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή, από τη στιγμή που ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. έχει ολοκληρωμένες θέσεις που στοιχειοθετούν ότι, το κράτος θα έχει πολύ περισσότερα έσοδα και μικρότερη φοροδιαφυγή, εφόσον μειώσει τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά βάρη για τους αγρότες.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής, για τη διαμόρφωση της οποίας τα μέλη του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος.

Επίσης, τονίστηκε από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου ότι, οι υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις μπορούν να προσφέρουν ισχυρή υποστήριξη στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στην προώθησή τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ο πρόεδρος του «Ποταμιού» και τα άλλα στελέχη του κόμματος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αλλαγή που προσπαθεί να φέρει ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στο συνεταιριστικό κίνημα της χώρας, ενώ δεσμεύτηκαν να στηρίξουν κάθε υγιή προσπάθεια η οποία γίνεται για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών.