Στον παγκόσμιο χάρτη ιαματικού τουρισμού τα Λουτρά Ελευθερών στην Καβάλα

-Διαφήμιση-

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει από το 2019 η μεγάλη επένδυση για την αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών με ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης, το καλοκαίρι του 2021.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στον τομέα του τουρισμού.

Προβλέπει τη δημιουργία ενός Resort 5 αστέρων, με 155 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 12 βίλες και αρκετές σουίτες, και στόχο να λειτουργεί όλο το χρόνο.

Το φιλόδοξο σχέδιο, ξεκίνησε ως όραμα του ιδρυτή της KNC Α.Ε. Κυριάκου Χαρακίδη και την σκυτάλη για την υλοποίηση του πήρε ο γιος του Νίκος Χαρακίδης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και η κόρη του Κυριακή Χαρακίδου.

«Ξεκινήσαμε με μια ρομαντική διάθεση, βλέποντας την κατάσταση που είχαν περιέλθει τα Λουτρά. Έχοντας οι ίδιοι βιώσει μέσα στην οικογένειά μας τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επένδυση» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο Νίκος Χαρακίδης. «Η αισιοδοξία ήρθε αργότερα όταν είδαμε το ενδιαφέρον των συνεργατών μας και διαπιστώσαμε τη δυναμική που μπορεί να έχει η επένδυση».

Ήδη, ενδιαφέρον συμμετοχής στην επένδυση υπάρχει από μεγάλη ινδική εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, καθώς και από άλλους επενδυτικούς ομίλους του εξωτερικού. Ωστόσο, η KNC έχει συνάψει συνεργασία με αθηναϊκό γραφείο για την ανεύρεση επενδυτών και έπειτα για την εκτέλεση της συναλλαγής που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Ο τουρισμός ευεξίας αναπτύσσεται με το διπλάσιο ποσοστό ανάπτυξης σε σχέση με τον υπόλοιπο τουρισμό. Εκτιμάται ότι το 2020 η κερδοφορία αυτών των επιχειρήσεων θα φθάσει το 1 τρισ. δολάρια. «Επομένως τοποθετούμε την περιοχή της Καβάλας και της Δράμας στον παγκόσμιο χάρτη του ιαματικού τουρισμού» υποστήριξε ο κ. Χαρακίδης.

Σχετικά με την επένδυση, πέρα του οθωμανικού λουτρού, επιλογή του επενδυτή είναι να διατηρηθούν τέσσερα κτίσματα από τα παλαιά για να αναδειχθεί η ιστορικότητα του χώρου.

Παρά τον ξεκάθαρο διεθνή τουριστικό προσανατολισμό της επένδυσης, έχει προβλεφθεί η χρήση των ιαματικών νερών από το κοινό με ειδικά τιμολογιακά πακέτα. Θα υπάρξει και για την διαμονή ειδική τιμολογιακή πολιτική για τους κατοίκους της περιοχής.
Η επένδυση θα εξασφαλίσει 200 άμεσες θέσεις εργασίας που θα φθάσουν τις 500 κατά τη φάση κατασκευής καθώς και 700 νέες θέσεις έμμεσα από προμηθευτές και συνεργάτες.

Κατά τη διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή του έργου έχει προβλεφθεί πριμοδότηση στις κατασκευαστικές εταιρίες που αποδεδειγμένα θα συνεργαστούν με τοπικές επιχειρήσεις (Καβάλας- Δράμας). «Μ’ αυτό τον τρόπο θέλουμε να οδηγήσουμε ένα όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι της επένδυσης στους δύο νομούς» ανέφερε ο κ. Χαρακίδης.
Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών στο δάσος της αξιοποιήσιμης έκτασης, για περαιτέρω δραστηριότητες.

Το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, θα αξιοποιήσει και θα προβάλλει περαιτέρω, σημαντικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, σε Δράμα αλλά και Θάσο, όπως τους αρχαιολογικούς χώρους Φιλίππων και Αμφίπολης, τα σπήλαια Αλιστράτη Σερρών και Αγγίτη ή Μααρά, στη Δράμα, τον Εθνικό Δρυμό του Νέστου, το όρος Παγγαίο και το Χιονοδρομικό Φαλακρού.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-