«Στοπ» από το ΣτΕ στα φωτοβολταϊκά στην Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου

12/06/2024
1' διάβασμα
stop-apo-to-ste-sta-fotovoltaika-stin-kato-chrysovitsa-thermou-323472

Προσωρινή διαταγή με την οποία διατάσσει την αναστολή όλων των εργασιών στους 21 φωτοβολταϊκούς σταθμούς που βρίσκονται στην Κάτω Χρυσοβίτσα του Δήμου Θέρμου, εξέδωσε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με την “Επιτροπή Αγώνα Κάτω Χρυσοβίτσας, η απόφαση  αυτή δικαιώνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών εντός του οικισμού της Κάτω Χρυσοβίτσας του Δήμου Θέρμου και δη σε περιοχή αναδασμού.

Το θέμα πρόσφατα είχε απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου, αν και ο Δήμος δεν έχει κάποια άμεση αδειοδοτική εμπλοκή στο έργο, εντούτοις οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής είχαν μεταφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης του Δήμου.

«…Η δικαίωση αυτή έρχεται μετά από μια μακρά και επίμονη διαδικασία κατά την οποία επισημάναμε τις αρνητικές επιπτώσεις της παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών τόσο στη βιοποικιλότητα όσο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της πληγείσας περιοχής.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση της νόμιμης και βιώσιμης ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η σημερινή απόφαση ενισχύει την αποφασιστικότητά μας και μας δίνει το κουράγιο να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αφοσίωση», αναφέρει μεταξύ άλλων η “Επιτροπή Αγώνα Κάτω Χρυσοβίτσας, ευχαριστώντας όλους τους πολίτες που στήριξαν την προσπάθεια και αποτέλεσαν παράδειγμα του πώς οι συλλογικές δράσεις μπορούν να οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα για το κοινό καλό.