Στόχος η υδροδότηση ‘Αργους και Ναυπλίου από τις πηγές της Λέρνης

Τις κινήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να γίνει η υδροδότηση των Δήμων Άργους και Ναυπλίου από τις πηγές της Λέρνης επισήμανε κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιου της Τετάρτης 22 Ιούνη 2016, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Παράλληλα, ο Π. Τατούλης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους Δημάρχους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλίου, ότι το έργο της υδροδότησης από τις πηγές της Λέρνης θα εξεταστεί από την Περιφερειακή αρχή για να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο, μόνο όταν θα εμπεριέχεται το συνολικό φυσικό αντικείμενο υδροδότησης των δύο Δήμων.

Οι πηγές της Λέρνης αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης «τα οποία προσπαθούμε να τα λύσουμε με την ένταξη στη ζώνη λιμένος των Μύλων. Αν αυτό γίνει εφικτό, γρήγορα θα δώσουμε λύση για καλό πόσιμο νερό στους Δήμους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλίου. Απ’ την άλλη πλευρά η Κυβέρνηση θα πρέπει να μην καθυστερεί άλλο και να καθορίσει την τιμολογιακή πολιτική για το νερό, στοιχείο το οποίο αποτελεί αιρεσιμότητα για ένταξη τέτοιων έργων».

Ο Π. Τατούλης ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αυτή που χρηματοδοτεί το έργο, πληρώνοντας ταυτόχρονα προηγούμενες οφειλές της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών, που ανέρχονταν στο 1.350.000 ευρώ, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα χρεοκοπήσει.

«Είναι εμφανές πλέον πως δίνει λύσεις η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο για πολλά χρόνια, αλλά και το γεγονός ότι οι Δημοτικές αρχές δεν έχουν τη δυνατότητα να τα διαχειριστούν. Εξαρχής ενημέρωσα τους Δημάρχους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλίου ότι το έργο ξεπερνά τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μαζί με το υπολειπόμενο έργο ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια» σημείωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης.

Τα έργα στην Αργολίδα σε ποσοστό 95%, δήλωσε τέλος ο Π. Τατούλης, έχουν προετοιμαστεί και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η αστική ανάπλαση του Άργους, έργο το οποίο εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ, παρά τις αρνητικές εισηγήσεις Γενικών Γραμματέων ΕΣΠΑ.