Στο Στρασβούργο προϊόντα της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ελλάδας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στο Στρασβούργο προϊόντα της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ελλάδας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Να ταξιδέψουν νοερά στη Χαλκιδική, μέσα από τις γεύσεις των τοπικών προϊόντων που τους προσέφερε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, είχαν την ευκαιρία τα μέλη των 47 Μόνιμων Αντιπροσωπειών καθώς και τα μέλη της Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έγινε στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ελλάδας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μάιος-Νοέμβριος 2020), με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η χώρα μας ανέλαβε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, να ηγηθεί ενός Διεθνούς Οργανισμού, θέτοντας ως κύρια προτεραιότητα την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου σε συνθήκες πανδημίας. «Προς την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αλλά και ολόκληρη η υφήλιος, η Ελλάδα έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες, σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε όλα τα επίπεδα: τουρισμός, προβολή των τοπικών κοινωνιών και της παραδοσιακής οικονομίας, μέσα από την οργάνωση γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων».

«Η Χαλκιδική προσέφερε όλες τις προϋποθέσεις εκείνες για να συμμετάσχει με αξιώσεις στην προβολή ενός νοητού ταξιδιού στη χώρα μας, με βάση τις παραδοσιακές γεύσεις», σημειώνεται.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται ότι με τα συγκεκριμένα αναμνηστικά δώρα που έλαβαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι και τα μέλη της Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών, προωθείται η τουριστική προβολή της Χαλκιδικής και η τοπική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ