Στυλίδα: Επέκταση των αλιευτικών καταφυγίων

Με στόχο την καλύτερη διαχείριση του αλιευτικού στόλου του Δήμου Στυλίδας, ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης δύο αλιευτικών καταφυγίων της περιοχής. Το πρώτο αφορά το αλιευτικό καταφύγιο της Γλύφας, όπου με την κατασκευή του θα συμβάλει σημαντικά στις καλύτερες συνθήκες για ελλιμενισμό με δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων και μεγαλύτερων σκαφών.

Παράλληλα, με την κοντινή απόσταση της εθνικής οδού, δίνεται η δυνατότητα στους αλιείς να εφοδιάζονται με είδη που χρειάζονται, όπως επίσης και να φορτώνουν τα αλιεύματά τους. Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν ιχθυοκαλλιέργειες όπου και αυτές με τη σειρά τους θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα δημιουργηθούν 30 θέσεις ελλιμενισμού σε ένα σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο.

Το δεύτερο έργο αφορά την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου στο Αχλάδι Φθιώτιδας, που θα καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών αλιέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, 74 αλιευτικά σκάφη θα χαίρουν καλύτερης διαχείρισης, γεγονός που θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του επαγγέλματος του αλιέα.

Την έναρξη των εργασιών παρακολούθησε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο οποίος έκανε λόγο για «αναβάθμιση της περιοχής μέσω της επέκτασης αυτών των αλιευτικών καταφυγίων, που θα συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».