Σχέδια Βελτίωσης: Η a la carte παράταση και το αίτημα για αύξηση των κονδυλίων

Τηλεδιάσκεψη είχαν την Τετάρτη (20/5) οι εκπρόσωποι των περιφερειών με τον υφ. ΑΑΤ, Κ. Σκρέκα, τον γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κ. Μπαγινέτα και με την αρμόδια υπηρεσία του ΠΑΑ, όπου τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα.

Στη διάσκεψη συζητήθηκε και το αν θα ισχύσει τελικά παράταση για τις δράσεις 4.1.1 και 4.1.3, σύμφωνα με απόφαση που είχε εκδοθεί την προηγούμενη εβδομάδα από το υπουργείο Εσωτερικών και προέβλεπε τη χορήγηση παράτασης για υποβολή αιτήματος ή διοικητικής προσφυγής έως τις 12 Ιουνίου για όλες τις προθεσμίες που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση.

Η πλειονότητα των περιφερειών γνωστοποίησε ότι δεν θα προχωρήσει στην αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας, καθώς έχουν δοθεί ήδη τρεις παρατάσεις. Ωστόσο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση για χορήγηση νέας παράτασης έως τις 12/6. Στη συζήτηση, αρκετοί εκπρόσωποι μεγάλων περιφερειών εξέφρασαν την ανησυχία τους αν οι διαθέσιμοι πόροι που έχουν δεσμευτεί επαρκούν ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι θα δικαιωθούν στις ενστάσεις τους, ή έστω όσοι ξεπερνούν σε μοριοδότηση συναδέλφους τους που σε άλλες περιφέρειες έχουν ενταχθεί, αλλά στη δική τους περιφέρεια «κόπηκαν», γιατί η βάση στην περιοχή τους είναι υψηλότερη.

Ως εκ τούτου, ζήτησαν από το ΥΠΑΑΤ να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των διαθέσιμων κονδυλίων, αν και κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.