Διαβάστε στην ΥΧ – Σχέδια Βελτίωσης: Καλό Φθινόπωρο και βλέπουμε, τα αίτια των καθυστερήσεων

Ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό απραξίας έχει παγιωθεί το τελευταίο διάστημα, απειλώντας να τινάξει στον αέρα την πορεία των αξιολογήσεων των φακέλων Σχεδίων Βελτίωσης.

Ανήμποροι να απεγκλωβιστούν από την ατολμία του μηχανισμού που θα έπρεπε να κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να τρέξει ομαλά και τάχιστα η διαδικασία και χωρίς δυνατότητα να προβούν σε οποιονδήποτε προγραμματισμό, οι παραγωγοί που έχουν αιτηθεί επενδύσεις προχωρούν σε ένα αβέβαιο τοπίο.

Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ξεκαθαρίσει τη στασιμότητα που επικρατεί τούτη την ώρα: Η κεφαλή της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ δεν παίρνει τις αυτονόητες πρωτοβουλίες για να δοθεί μία ξεκάθαρη κατεύθυνση στο περιβόητο ζήτημα των τιμοκαταλόγων που μοιάζει να προχωρά μέσω ορισμένων υπηρεσιακών που έχουν αναλάβει, ελλείψει ξεκάθαρης κατεύθυνσης, δυσανάλογες ευθύνες.

Την ίδια ώρα το ΠΣΚΕ παραμένει με σοβαρές ελλείψεις ενώ αρκετοί αξιολογητές δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο τους για λόγους που αναλύονται στο άρθρο της “ΥΧ” που κυκλοφορεί από την Παρασκευή 17/5 στα περίπτερα.