Σχεδιάζει το δικό του καλάθι το Επιμελητήριο Καβάλας

Παραμένει κοντά στη μεταποίηση αγροδιατροφικών προϊόντων το Επιμελητήριο Καβάλας, ενώ παράλληλα με το πρόγραμμα προώθησης τοπικών αλιευτικών προϊόντων, υλοποιεί ένα νέο πρόγραμμα για ΠΓΕ και ΠΟΠ προϊόντα από την Καβάλα και τη Θάσο και συγκεκριμένα για το κρασί, την ελιά θρούμπα και το λάδι Θάσου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. «Είναι ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει από το 2023 μέχρι το 2025 και αφορά στοχευμένες αγορές, όπως τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, όπου υπάρχει έντονα και το ελληνικό στοιχείο. Επίσης, επιδιώκουμε να πιστοποιήσουμε και άλλα προϊόντα, όπως είναι το τυρί Παγγαίου, το μέλι Θάσου και τα σπαράγγια της περιοχής του Νέστου, ώστε να είναι πιο εφικτό να τα προσθέτουμε σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Το Επιμελητήριο Καβάλας διαμορφώνει και εμπλουτίζει το δικό του καλάθι.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το καλάθι των προϊόντων της ΠΕ Καβάλας και της ΠΕ Θάσου. Επίσης, επιδιώκουμε να συνδέσουμε τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα με τον τουρισμό, σε μια περιοχή που μετρά 1 εκατ. επισκέπτες».