Σχέδιο αποκατάστασης του παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών για το θέμα της αποκατάστασης και προστασίας του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας. Τα προβλήματα από τις πρόσφατες πυρκαγιές είναι σημαντικά και θα πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις.

Κάτω από αυτό το πρίσμα ορίστηκε σύσκεψη από τον υπουργό Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και έχουν προσκληθεί συναρμόδια υπουργεία, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρύτανης της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, όπως επίσης και άλλοι φορείς, ώστε να συνδράμουν το έργο της αποκατάστασης και της ανάδειξης του εμβληματικού αυτού ελαιώνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο στόχος αυτής της σύσκεψης, πέρα από την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, είναι και η στήριξη παραγωγών. Επίσης, θα τεθούν και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με την καλύτερη αξιοποίηση και ανάδειξη του παραδοσιακού ελαιώνα ως σύνθετο αγροτικού και πολιτιστικού προϊόντος. Στόχος, επίσης, είναι η αναβίωση και συνολική αξιοποίηση του ελαιώνα και των εγκαταστάσεων, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.