Σχέδιο παρεμβάσεων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου από την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Σχέδιο εκτεταμένων παρεμβάσεων και αναπλάσεων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, από την Πάτρα μέχρι το Αίγιο, προετοίμασε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την αποκατάσταση της οδού, την ασφάλεια των οδηγών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών από όπου διέρχεται ο δρόμος.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «πρόθεση της περιφέρειας, είναι να γίνουν εργασίες στην παλαιά εθνική οδό, ξεκινώντας από την Πάτρα, συνεχίζοντας στον ‘Αγιο Βασίλειο, τα Αραχωβίτικα, το Δρέπανο μέχρι και το Αίγιο, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού και να αναπλαστεί ολόκληρη η περιοχή».

Τα έργα θα αφορούν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις, εντός οικιστικών ιστών, σε κόμβους, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, κατασκευή πεζοδρομίων, εγκατάσταση φωτισμού και αντικατάστασή του όπου κριθεί απαραίτητο. Ακόμη, προβλέπονται διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας και καθαρισμός των πρανών.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, «αναλαμβάνεται τώρα η πρωτοβουλία για τα έργα, καθώς πλέον έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της “Ολυμπίας Οδού”, έχει παραδοθεί ο κόμβος του Ρίου και έχουν απομακρυνθεί τα εργοτάξια, που επιβάρυναν την κατάσταση και δεν υπήρχε δυνατότητα εργασιών αποκατάστασης».

Μάλιστα όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, «ξεκινάμε σήμερα, γιατί θεωρούμε πως ήλθε πλέον η στιγμή οι κάτοικοι που για χρόνια ταλαιπωρούνταν, λόγω των εργασιών του νέου αυτοκινητόδρομου, να βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα της ζωής τους», προσθέτοντας ότι «είναι μία σημαντική παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα των περιοχών».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η πρόταση των παρεμβάσεων, στην παλαιά εθνική οδό από την Πάτρα μέχρι το Αίγιο, θα κατατεθεί για χρηματοδότηση στο εθνικό σκέλος του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, εφόσον προετοιμαστεί επαρκώς και εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ