Συγκέντρωση αγροτών και φορέων στην Τεγέα με θέμα τις ζημιές από τη θεομηνία

Συγκέντρωση αγροτών και φορέων στην Τεγέα με θέμα τις ζημιές από τη θεομηνία

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τις καλλιέργειες της Αρκαδίας πριν μία εβδομάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν οι αγρότες της περιοχής το βράδυ της 2/7.

Την συγκέντρωση πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας “η Ένωση”, στην τ.κ. Ριζών στην Τεγέα, παρουσία του δημάρχου Τριπόλεως Δημήτρη Παυλή και του αρμόδιου αντιδημάρχου Ν. Γεωργανόπουλου, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Θανάσης Τσιοτίνας συζήτησε με τους αγρότες για το βύσσινο που είναι σε εποχή συγκομιδής. Από κοινού αποφασίστηκε να μην γίνει φέτος συγκομιδή λόγω της καταστροφής που έχει υποστεί η καλλιέργεια στην περιοχή.

Θέση του Συνεταιρισμού είναι να μη δοθεί το προϊόν για χυμοποίηση, αφού η υποβάθμισή του θα κοστίσει στην ποιότητα που έχει, ενώ θα είναι ρίσκο για τους αγρότες για τις επόμενες βροχές.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ενημέρωσε και για τις επαφές που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Μπόλαρη, αλλά και ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν από την πλευρά του Συνεταιρισμού ώστε να επιτευχθεί ρύθμιση στα ασφάλιστρα του 2015 και του 2016.

Ο δήμαρχος από τη πλευρά του ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Μ.Ο.Μ.Α θα αναλάβει τον καθαρισμό των ποταμών τις επόμενες ημέρες, αφού ήδη κλιμάκιο του στρατού έχει κάνει μια πρώτη εκτίμηση και αναμένεται άμεσα να αρχίσουν οι εργασίες.