Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λακωνία για τα Βαλέντσια

Συγκρατημένοι είναι αυτό το διάστημα οι παραγωγοί, αλλά και οι έμποροι των Βαλέντσια στη Λακωνία, καθώς η συγκομιδή βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα. Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία είναι τα πορτοκάλια Μέρλιν και Λάνε.

Όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο έμπορος και παραγωγός Δημήτρης Μανιατάκος, η φετινή παραγωγή είναι κατά 30% μεγαλύτερη από την περσινή. «Η τιμή με την οποία άρχισαν τα Βαλέντσια είναι από 17 λεπτά έως 20 λεπτά πάνω στο δέντρο, λίγο χαμηλότερη από την τιμή που είχε πέρσι στο ξεκίνημά της, καθώς η εκκίνηση ήταν από τα 20 λεπτά». Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή που έχει διαμορφωθεί επηρεάζεται και από τη συγκομιδή των Μέρλιν, Ναβαλίνας και Lane Late. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγωγών, εάν δεν υπάρξει κανένα απρόοπτο, η χρονιά θα εξελιχθεί καλά.

Συγκρατημένες είναι και οι εκτιμήσεις του γεωπόνου-μελετητή Χρύσανθου Κωστάκου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «πάμε για μία χρονιά που θα είναι μέτρια στην τελική απόδοσή της από ό,τι αντιλαμβάνομαι μέχρι τώρα, αν και είναι αρχή ακόμα. Δεν θα έχουμε καμία έκπληξη, ούτε δυσάρεστη ούτε ευχάριστη», σημειώνει. Πάντως, όπως αναφέρει ο κ. Μανιατάκος, «μετά τις 20 Μαρτίου θα αρχίσουν και οι εξαγωγές των Βαλέντσια».