Συμφωνία ΕΑΣ Ορεστιάδας με Agroinvest για μίνιμουμ 35 λεπτά στον ηλίανθο

Σε συμφωνία με την Agroinvest για την τιμή αγοράς του ηλίανθου ενόψει της νέας καλλιεργητικής σεζόν ήρθε η ΕΑΣ Ορεστιάδας, μετά την ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία που είχε προγραμματίσει για την Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Όπως έγινε γνωστό, η ελάχιστη εγγυημένη τιμή παραγωγού διαμορφώνεται στα 35 λεπτά/κιλό – κάτι που, όπως εξηγεί στο ypaithros.gr ο πρόεδρος της Ένωσης, Λάμπης Κουμπρίδης, σημαίνει ότι είναι ανοιχτή σε ανοδική αναθεώρηση εφόσον δοθεί στην διάρκεια της σεζόν υψηλότερη τιμή από κάποια άλλη επιχείρηση στην αγορά.

«Ο καιρός πλέον έχει φτάσει και πρέπει να σταματήσει όλη αυτή η αβεβαιότητα γύρω από τον ηλίανθο», εξηγεί στο ypaithros.gr ο κ. Κουμπρίδης. «Προχωρήσαμε λοιπόν σε αυτή τη συμφωνία προκειμένου να υπάρχει μια τιμή βάσης επί της οποίας να μπορεί ο αγρότης να κάνει τον προγραμματισμό του και να ξεκινήσει να σπέρνει. Μακάρι στην πορεία να ανέβει υψηλότερα η τιμή», προσθέτει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την Agroinvest, προσφορές στο διαγωνισμό που αφορά 80.000- 100.000 στρέμματα υπέβαλαν η ΕΛΒΙ (Ελληνικά Βιοπετρέλαια) και η GF Energy.

Για την ελαιοκράμβη η ελάχιστη τιμή παραγωγού ανέρχεται στα 36 λεπτά/κιλό.

Σε κάθε περίπτωση, αναφορικά με τις ποιοτικές προδιαγραφές, θα ισχύσουν οι περυσινές, δηλαδή υγρασία 9% και ξένες ύλες 2%.

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία κατάρτισης των συμβάσεων και, όπως έγινε γνωστό, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στα κεντρικά γραφεία της ΕΑΣ στην Ορεστιάδα, στα πρατήρια γεωργικών εφοδίων και στο υποκατάστημα Δικαίων.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΕΑΣ Ορεστιάδας