Συνεργασία των Γεωπόνων της Π.Ε.Π.Τε.Γ. με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Συνεργασία των Γεωπόνων της Π.Ε.Π.Τε.Γ. με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Kατά τη διάρκεια της 82ης Διεθνής Έκθεσης  Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου συνυπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας, σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 14, Academia Education Fair.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας συνυπογράφθηκε από τον κ. Γιάννη Πετράτο, πρόεδρο της Π.Ε.Π.Τε.Γ. , από τον κ. Σόλωνα Ξενόπουλο, Καθηγητή & Κοσμήτορα της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής & Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών και από τον κ. Μιχάλη Μιχαήλ,  Buisness Development Manager με την παρουσία του τοπικού τμήματος Θεσσαλονίκης της Π.Ε.Π.Τε.Γ. και πλήθους παρευρισκομένων.

 

«Η συνεργασία αυτή αναμένεται να φέρει σε επαφή τα μέλη μας, συναδέλφους πτυχιούχους γεωπόνους / γεωτεχνικούς της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης  πιο κοντά με ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά  πανεπιστήμια της Κύπρου σε όλους τους τομείς.

Στόχοι της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι:

η συνεργασία για την συνδιοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων σε Κύπρο και Ελλάδα με συναδέλφους-  μέλη μας με αναγνωρισμένη ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία. 

H σημαντική εκπτωτική πολιτική του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στα μέλη μας για την παρακολούθηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.

H ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού τομέα και των Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Η ΠΕΠΤεΓ θα προσπαθήσει να επισυνάψει ανάλογες συνεργασίες και με άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα παρέχοντας στα μέλη ανάλογες προνομιακές διευκολύνσεις», όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων.