Αυτό το άρθρο είναι 22 μηνών
Συνεχίζεται την Πέμπτη 29/6 η εφαρμογή του φετινού προγράμματος δακοκτονίας στη Μεσσηνία
29/06/2023
2' διάβασμα

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας σε περιοχές της Μεσσηνίας, όπως γνωστοποιεί με σχετική ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) της Περιφερειακής Ενότητας.
Ειδικότερα, η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας διευκρινίζει ότι την Πέμπτη 29 του μήνα θα ξεκινήσει δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στις περιοχές Σταυροπηγίου, Λυκοτράφου, Κέντρου, Δραΐνας, Ευαγγελισμού, Λεΐκων, Νεοχωρίου Λεύκτρου, Προαστίου (παράλιου) και Πανιπερίου.
Παράλληλα, θα συνεχιστεί ο δολωματικός ψεκασμός στις περιοχές Δολών, Καινούριου Χωριού, Μεθώνης, Γλυφάδας, Κορώνης και Βασιλιτσίου
Στην ανακοίνωσή της, η πιο πάνω υπηρεσία της Π.Ε. Μεσσηνίας επισημαίνει, ειδικότερα:
“ 1. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του.
Ανάλογα με το ύψος του δακοπληθυσμού και τα κλιματολογικά και λοιπά δεδομένα, θα ανακοινώνεται στον τοπικό Τύπο και θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, το καθημερινό πρόγραμμα ψεκασμών.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ της Π.Ε, Μεσσηνίας (τηλέφωνα 272 13 66524 και 272 13 66522 και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] και [email protected]”.
Σχετικά Άρθρα
05/07/2024 1' διάβασμα
28/06/2024 2' διάβασμα
26/06/2024 1' διάβασμα
25/06/2024 55'' διάβασμα
11/07/2024 10' διάβασμα
gaiaTRAP: Η πρώτη αποτελεσματική & αξιόπιστη λύση για τον δάκο της ελιάς
10/07/2024 5' διάβασμα