Η Syngenta Hellas κοντά στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Με αλληλεγγύη και συνεισφορά δίπλα στον αγροτικό κόσμο

του Φώτη Ανδρινόπουλου,
Business Sustainability Lead Mediterranean

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για όλη την περιοχή της Θεσσαλίας, η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση είναι οι μόνες λέξεις με τις οποίες ταυτιστήκαμε όλοι μας στη Syngenta, καθώς παρακολουθούσαμε συγκλονισμένοι τη μεγάλη καταστροφή που επέφερε η κακοκαιρία Daniel.

Βλέποντας μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης να καλύπτονται από τις πρωτοφανείς πλημμύρες, τους αγρότες να χάνουν τις σοδειές τους, τους συνανθρώπους μας να χάνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι σε μια τέτοια καταστροφή.

Στο πλαίσιο της εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης, η Syngenta Hellas παρέδωσε άμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 16.000 φιάλες νερού και 1.200 σετ μέσων ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, φόρμες κ.λπ.), με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων. Με την άμεση κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση όλου του προσωπικού της εταιρείας, δρομολογήθηκε και μία επιπλέον αποστολή με είδη πρώτης ανάγκης και βασικά αγαθά (π.χ. ρουχισμός).

«Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από το μέγεθος των καταστροφών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Η σκέψη μας βρίσκεται στους συνανθρώπους μας και στην τοπική κοινωνία αυτές τις δύσκολες ώρες. Ελπίζουμε η συνεισφορά μας, ως εταιρεία, να βοηθήσει έστω και λίγο στην ανακούφιση των πληγέντων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μας στην περιοχή για την πολύτιμη βοήθειά τους στην υλοποίηση των σχεδίων μας και για τις εθελοντικές τους δράσεις κατά τη διάρκεια των πλημμυρών», δήλωσε ο Γιώργος Ποντίκας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Syngenta Hellas.

Η δέσμευση της Syngenta να υποστηρίζει τις κοινότητες σε περιόδους κρίσης αποτελεί απόδειξη των αξιών της και της αφοσίωσής της, με στόχο έναν θετικό αντίκτυπο προς την κοινωνία.

Η δέσμευση της Syngenta να υποστηρίζει τις κοινότητες σε περιόδους κρίσης αποτελεί απόδειξη των αξιών της.