Σύσκεψη για τα φασόλια Καστοριάς και Πρεσπών στον ΕΛΓΑ

Οι απώλειες που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες φασολιών στη Δυτική Μακεδονία, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον ΕΛΓΑ. Συζητήθηκαν οι αποζημιώσεις των παραγωγών φασολιού στην Καστοριά και τις Πρέσπες, που είδαν φέτος τη σοδειά τους να καταστρέφεται από υψηλές θερμοκρασίες, ανεμοθύελλες και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ο βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως, “η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποζημιώσει πλήρως τους φασολοπαραγωγούς καταβάλλοντας τα πρώτα χρήματα τέλη Νοεμβρίου, με την απαραίτητη προϋπόθεση πως οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να κάνουν το χρέος τους, των καταγραφών και αποτιμήσεων”.

Στη σύσκεψη εκτός από τον βουλευτή Καστοριάς, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο εκπρόσωπος της Διεπαγγελματικης Οσπρίων, Νικόλαος Στεργίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς και πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Άργους Ορεστικού, Θωμάς Μάνος, και ο ο Σταύρος Καουκάκης, προϊστάμενος του τμήματος ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ.

Πηγή: ertnews.gr

Ολική η καταστροφή της παραγωγής φασολιού σε Πρέσπα και Καστοριά από τις βροχοπτώσεις, λένε οι καλλιεργητές