Σύσκεψη στην Κορινθία για τις ζημιές στα σταφύλια

Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των πληγέντων αγροτών της Κορινθίας πρότεινε ο Τατούλης
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σύσκεψη, για να αναληφθούν πρωτοβουλίες, όσον αφορά το θέμα με τις ζημιές που έχουν προκαλέσει στις καλλιέργειες της Κορινθίας, οι καιρικές συνθήκες, έγινε την Πέμπτη 9/8 στην Κόρινθο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας, των δήμων, θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί.

Έγινε εκτίμηση της ζημιάς και σχεδιάστηκε ο … οδικός χάρτης δράσης.

Μιλώντας, σήμερα στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην «Μεσημεριανή Ραδιοεφημερίδα» ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Κορινθίας, κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, γνωστοποίησε τα επόμενα βήματα δράσης της Περιφέρειας.

Είπε χαρακτηριστικά:

« Αρχικά, θα ζητήσουμε, οριζόντια, απόλυτη αποζημίωση των παραγωγών για το 50% της προβλεπόμενης ζημιάς. Να λειτουργήσει αυτό, δηλαδή, ως προκαταβολή. Μετά να ακολουθήσουν οι διορθώσεις στο ποσοστό απ’ τους ελέγχους. Επίσης, να υπάρξει μία μετάθεση των πληρωμών (ασφάλιστρο, φόροι ή δάνεια) για κάποιους μήνες».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, λέγοντας το εξής:

«Ο Περιφερειάρχης θα ζητήσει να συναντηθεί με τον Υπουργό Β. Αποστόλου, αλλά και με εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών. Τέλος, πληγείσες περιοχές, θα προταθούν να κηρυχθούν, περιοχές έκτακτης ανάγκης».

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές