Συσκευασία αγροτικών προϊόντων – τι πρέπει να γνωρίζετε

Διατηρήστε την ποιότητα των προϊόντων σας αναλλοίωτη

Τα γεωργικά προϊόντα υποβάλλονται σε ένα μακρύ και περίπλοκο ταξίδι για να φτάσουν από το αγρόκτημα του παραγωγού στον καταναλωτή. Εάν δεν γίνει σωστός χειρισμός και αποθήκευση των προϊόντων, η ασφάλεια και η διάρκεια ζωής τους ενδέχεται να τεθούν σε κίνδυνο. Ως εκ τούτου, η απόφαση για τη συσκευασία που θα επιλεγεί είναι πολύ σημαντική. Στόχος είναι να ενημερωθεί ο παραγωγός για όσα χρειάζεται να συνυπολογίσει κατά τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τη συσκευασία των γεωργικών του προϊόντων.  Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιαστούν οι σχετικές λύσεις που προσφέρει η UNIPAKHELLAS και οι λόγοι για τους οποίους η εταιρεία αποτελεί κορυφαία επιλογή για τη συσκευασία αγροτικών προϊόντων.

Δεν αρκεί η ποιότητα του προϊόντος για να φτάσει στο τραπέζι του καταναλωτή

Η σωστή συσκευασία των αγροτικών προϊόντων είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς:

Συμβάλλει στον κύκλο ασφαλείας των τροφίμων, καθώς, σε κάθε διακίνηση, η συσκευασία μεταφοράς χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.

Η αξιόπιστη συσκευασία είναι κατάλληλη για τους γοργούς ρυθμούς εκτέλεσης των εργασιών και διευρύνει τις δυνατότητες χρήσης.

Διατηρεί την ποιότητά τους – η ποιότητα είναι η βάση της ικανοποίησης των πελατών.

Βελτιώνει το «look and feel» των προϊόντων – η ελκυστικότητα στα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ σημαντική.

Βελτιώνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος στο ράφι – ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τις αγορές φρέσκων τροφίμων.

 

Τι πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν γίνεται επιλογή συσκευασίας

1) Ποικιλία σε σχήματα και μεγέθη: Ο προμηθευτής πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις συσκευασίας σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες.

2) Προστασία των προϊόντων από καταστροφές ή παραμόρφωση των προϊόντων: Η συσκευασία πρέπει να είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αποτρέπει τη φθορά του προϊόντος, να αντέχει το φορτίο και τις χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και να αντιστέκεται στη σύνθλιψη.

3) Διάρκεια ζωής των προϊόντων: Η διάρκεια ζωής των νωπών προϊόντων ποικίλλει από προϊόν σε προϊόν. Η συσκευασία θα πρέπει να είναι σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους.

4) Aνακυκλωσιμότητα: Οι καταναλωτές δίνουν ολοένα και περισσότερη έμφαση σε πιο φιλικές επιλογές προς το περιβάλλον. Η ανακυκλωσιμότητα της συσκευασίας παίζει πλέον πολύ σημαντικό ρόλο.

5) Branding: H συσκευασία πρέπει να φέρει το λογότυπο του παραγωγού. Είναι σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσηs της ονομασίας του προϊόντος και του παραγωγού ή της αγροτικής επιχείρησης.

Χαρτοτελάρο αγροτικών προϊόντων αυτόκλειστο (τύπου self-locking) µε προστατευτικό άνω µέρος

Η UNIPAKHELLAS διανύει μια επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης εδώ και 11 χρόνια, με εξειδίκευση στην κατασκευή και μετατροπή μεγάλης γκάμας ανακυκλωμένων χαρτονιών, καθώς και κυματοειδούς χαρτονιού και μεγάλης ποικιλίας λύσεων κυματοειδούς συσκευασίας.

Ως μέλος του Ομίλου INDEVCO, η UNIPAKHELLAS μοιράζεται την τεχνογνωσία και εμπειρία του ομίλου και προσφέρει λύσεις συσκευασίας προστιθέμενης αξίας για τον πρωτογενή τομέα.

Λύσεις συσκευασίας αγροτικών προϊόντων από τη UNIPAKHELLAS

Χαρτοτελάρα αγροτικών προϊόντων: Αυτοασφαλιζόμενα χαρτοτελάρα αγροτικών προϊόντων με και χωρίς προστατευτικό επάνω μέρος – Κιβώτια Παραγωγής – Traypak χαρτοτελάρα αγροτικών προϊόντων με και χωρίς προστατευτικό.

Κουτιά δύο τεμαχίων (βάση-καπάκι): Τηλεσκοπικό κουτί μεταφοράς νωπών προϊόντων.

Δοχεία χύδην μεταφοράς: Δοχεία χύδην μεταφοράς με διπλό κάλυμμα – Δοχεία χύδην μεταφοράς νωπών προϊόντων.

Χαρτοκιβώτια: Χαρτοκιβώτια χωρίς άνω αφτιά – Κανονικό χαρτοκιβώτιο.

Μπορείτε να δείτε τα είδη των συσκευασιών που διαθέτουμε στο unipakhellas.gr

Χαρτοκιβώτιο χωρίς άνω αφτιά (HSC)

Oφέλη των προϊόντων της UNIPAKHELLAS

Με μακρά γνώση και μελέτη των σύγχρονων αναγκών συσκευασίας των αγροτικών προϊόντων και χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και τάσεις, η UNIPAKHELLAS αποτελεί έναν αξιόπιστο επιχειρηματικό συνεργάτη.

Οι συσκευασίες της UNIPAKHELLAS:

Είναι σύμφωνες με τις απαιτήσεις ασφάλειας τροφίμων.

Διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.

Διευκολύνουν τη μεταφορά, είναι ελαφρύτερες από ξύλινα ή πλαστικά κιβώτια.

Διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα φτάνουν στον προορισμό τους σε άριστη κατάσταση.

Είναι κατασκευασμένες από κυματοειδές χαρτόνι, το οποίο επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των νωπών προϊόντων.

Με οπές αερισμού στη σχεδίασή τους, οι συσκευασίες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες πρόψυξης και ψύξης του κάθε προϊόντος.

Διαθέτουν τη δυνατότητα εκτύπωσης του λογότυπου για την προώθηση του εταιρικού του σήματος.

Μειώνουν την εξάπλωση των μικροβίων.

100% ανακυκλώσιμα προϊόντα: Οι ενέργειες της εταιρείας διοχετεύονται σε πρακτικές που προσφέρουν καινοτόμες και βιώσιμες συσκευασίες για όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των ποτών, των ειδών οικιακής χρήσης, του ηλεκτρονικού εμπορίου κ.λπ.

Δοχείο χύδην µεταφοράς νωπών προϊόντων

Τα προϊόντα της UNIPAKHELLAS αποτελούν τις πλέον κατάλληλες λύσεις συσκευασίας αγροτικών προϊόντων

Η UNIPAKHELLAS έχει εξειδίκευση στην κατασκευή ανακυκλωμένων χαρτοκιβωτίων, καθώς και στην κατασκευή πρωτογενών και ανακυκλωμένων κυματοειδών χαρτονιών και συσκευασιών.

Η συνεχής προσπάθεια της εταιρείας εστιάζει στην προσφορά καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων συσκευασίας, τόσο για τον αγροτικό όσο και για τον βιομηχανικό τομέα, μέσω καινοτόμων πρακτικών και χρήση τεχνολογιών αιχμής.

Η εταιρεία έχει δυναμική παρουσία στην Ελλάδα, με γραφεία στην Αθήνα και μονάδες παραγωγής στην Κρήτη, την Πελασγία και τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης μέσω κόμβων που διαθέτει στη Θήβα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Τα τελευταία 11 χρόνια της λειτουργίας της, η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνογνωσία και πόρους διεθνούς εμβέλειας που της επιτρέπουν να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους πελάτες της.

Οι άνθρωποι της UNIPAKHELLAS – Η καρδιά της εταιρείας

Οι άνθρωποι της UNIPAKHELLAS είναι η καρδιά και η ψυχή της εταιρείας. Η εξειδίκευσή τους, η αποτελεσματικότητα και η αφοσίωσή τους στον οργανισμό είναι η κινητήριος δύναμη της εταιρείας.

Για τον σκοπό αυτόν, η UNIPAKHELLAS δίνει στους ανθρώπους της ευκαιρίες να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την επιχειρηματική τους σκέψη, ενώ, ταυτόχρονα, τους ενθαρρύνει να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της καινοτομίας.

Σεβασμός προς τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον

Η βιωσιμότητα είναι μία από τις βασικές αξίες της UNIPAKHELLAS. Η εταιρεία χρησιμοποιεί υλικά και πρακτικές φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και συμβάλλοντας σε ένα ακόμα πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Ως μέλος του Oμίλου INDEVCO, η UNIPAKHELLAS ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Συμβουλίου Εποπτείας Δασών (Forest Stewardship Council, FSC) και, όπου καθίσταται εφικτό, αποκτά τις σχετικές πιστοποιήσεις FSC. Ανακυκλώνει, χρησιμοποιεί τα απόβλητα ως νέους πόρους και χρησιμοποιεί νέες ίνες από δάση, των οποίων η διαχείριση γίνεται με βιώσιμο τρόπο, έτσι ώστε να συνεχίζεται ο κύκλος βιωσιμότητας.

Ο κύκλος ζωής των προϊόντων της εταιρείας αντανακλά και ενσωματώνει το μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας.