«Τεράστιο το πρόβλημα, ζητούμε στήριξη!» λένε οι αγρότες της Νάξου λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής

Την πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ναξιώτες (και όχι μόνο) αγρότες και κτηνοτρόφοι λόγω των μεγάλων αυξήσεων που σημειώνονται στις τιμές βασικών για εκείνους ειδών (ζωοτροφές, λιπάσματα, ρεύμα, καύσιμα, κ.ά.) περιέγραψαν, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο νέος συντοπίτης μας κτηνοτρόφος, Γιώργος Μαστορόπουλος.

Επίσης, ο Δ. Καπούνης ενημέρωσε για το ποσό με το οποίο θα αγοράσει η Ε.Α.Σ. το εκλεκτό αρνί και κατσίκι από τον παραγωγό φέτος το Πάσχα αλλά και για την σπουδαία πασχαλινή προσφορά αγάπης της Ένωσης προς την Κιβωτό του Κόσμου!

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην Νάξο και στον «αέρα» της εκπομπής «Με Νέα Ματιά» της ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε ο Δ. Καπούνης, διπλά χαμένοι είναι, αυτήν την στιγμή, οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας. Οι απαραίτητες ζωοτροφές είναι πιο ακριβές και βρίσκονται και σε έλλειψη, με αποτέλεσμα τα ζώα τους να μην σιτίζονται επαρκώς και να βγάζουν λιγότερο και μετριότερης ποιότητας γάλα. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου πήγε ως την Βουλγαρία για να «κλείσει» ζωοτροφές για τους παραγωγούς της (παρότι το κόστος του προϊόντος αλλά και της μεταφοράς του είναι μεγάλο).

«Δουλεύουμε μόνο για να ζουν τα ζώα μας, πολύ δύσκολη η κατάσταση!»

Η κατάσταση για τους κτηνοτρόφους της Νάξου (και όχι μόνο…) έχει γίνει πολύ δύσκολη, λόγω των μεγάλων αυξήσεων στις ζωοτροφές αλλά και σε άλλα πολύτιμα για εκείνους είδη. Για το θέμα μίλησαν στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, σε απ’ ευθείας σύνδεση από το νησί μας και την Απείρανθο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και η Ναξιώτισσα κτηνοτρόφος, Ιωάννα Ζαφείρη.