Θέμα ημερών η ίδρυση του νέου συνεταιριστικού φορέα

Θέμα ημερών η ίδρυση του νέου συνεταιριστικού φορέα

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο φάκελος για την ίδρυση του νέου φορέα, ενώ αμέσως μετά θα οριστεί και η προσωρινή διοίκηση.

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, στέλεχος του ΑΣ Βέροιας “Venus Growers” και σύμβουλος για θέματα αγροτικής πολιτικής (με εξειδίκευση στα θέματα συνεταιρισμών) του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Είμαστε σε επαφές με την ομάδα που τελικά αποχώρησε προκειμένου να ιδρύσουν έναν άλλο φορέα εκπροσώπησης του συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα. Πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και κάτω από την ίδια ομπρέλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τσιχήτας, πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης. Και σχολίασε χαρακτηριστικά πως «στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Γιαννακάκης σημείωσε: «Θέλουμε να συμμετέχουν όλοι στο Σύνδεσμο Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων που συστήνουμε, αλλά αυτό δεν είναι καταναγκαστικό για κανέναν. Αν θέλουν να συνασπιστούν είναι δικό τους θέμα».

Τόνισε ακόμη ότι το ζήτημα δεν είναι να ιδρύσεις έναν φορέα που θα εκπροσωπεί τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, αλλά να εξασφαλίσεις τη βιωσιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την αξιοπρεπή παρουσία του σε θέματα των αγροτών που σήμερα είναι ιδιαίτερα σκληρά.

Ξεκαθάρισε δε ότι για τη λειτουργία του συνδέσμου δεν θα υπάρξει καμία κρατική ενίσχυση, παρόλο που είναι γνωστό ότι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί έχουν οικονομικά προβλήματα. «Χρειάζεται να βρεθούν χρηματοδότες καταρχήν που είναι του ευρύτερου συνεταιριστικού χώρου, αλλά και να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του φορέα» επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ