Θεσσαλονίκη-Αγ. Πετρούπολη και δωρεάν μεταφορά σε Αλεξανδρούπολη

Θεσσαλονίκη-Αγ. Πετρούπολη και δωρεάν μεταφορά σε Αλεξανδρούπολη

Ο συνεχής αγώνας για την απευθείας σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη, ενώ καρποφόρησε με την συμφωνία με την αεροπορική ρωσική εταιρεία VIM-AVIA, που θα δρομολογούσε κάθε Σάββατο στην καλοκαιρινή σαιζόν αεροπλάνα χωρητικότητας 220 επιβατών, τελικά δεν προχώρησε διότι παρουσιάστηκε αδυναμία ενοικίασης δωματίων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης έχουν πληρότητα το καλοκαίρι που αγγίζει το 100% αλλά πρόσθετα και λόγω ενοικίασης από την εταιρεία T.A.P.  περίπου 100 δωματίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης.

Κατόπιν τούτου, προχωρώντας μαζί με τους δήμους της Αγ. Πετρούπολης και Σοσνόβι Μπορ, ο Δήμος έκλεισε νέα συμφωνία με την Ellinair βάσει της οποίας η εταιρεία δεσμεύεται  γι’ αυτό το καλοκαίρι να προσφέρει συνδυασμό αεροπορικής-λεωφορειακής σύνδεσης  προκειμένου τα παιδιά των Ρώσων να έλθουν φέτος στις κατασκηνώσεις της Αλεξανδρούπολης απευθείας χωρίς ενδιάμεσο σταθμό την Μόσχα, όπως και μεμονωμένοι Ρώσοι ταξιδιώτες.

Θα υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης με την Αγ. Πετρούπολη. Η μεταφορά από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα θα γίνεται δωρεάν με λεωφορείο στις οργανωμένες ομάδες και το εισιτήριο από και προς Αγ. Πετρούπολη με επιστροφή θα κοστίζει 250 ευρώ.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου 2017 και κάθε Σάββατο θα αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις Αγ. Πετρούπολης – Αλεξανδρούπολης για ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν, οπότε οι Ρώσοι ιδιαίτερα θα έχουν την δυνατότητα τον χειμώνα που μεσολαβεί να κλείσουν δωμάτια στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι η Ellinair – Όμιλος Μουζενίδη θα εγκαταστήσει απευθείας αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Αγίας Πετρούπολης  το επόμενο έτος και θα διαχειριστεί την προβολή και κίνηση ώστε ο Δήμος Αλεξανδρουπόλεως να μην γίνει tour operator. Η κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης στηρίζει ανεπιφύλακτα τις πτήσεις και διαβεβαίωσε ότι μπορεί να εξασφαλίσει μεγάλο αριθμό θέσεων για να επιτευχθεί πληρότητα των πτήσεων. Επιπλέον θα προβάλει την Αλεξανδρούπολη και την πτήση σε εθνικές και διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στην Αγία Πετρούπολη.