Θετικό ξεκίνημα στις εξαγωγές αγγουριών

Μέχρι τέλη Μαρτίου η πρώτη συγκομιδή θερμοκηπιακής ντομάτας

Θετικό ξεκίνημα στις εξαγωγές αγγουριών

Με πολύ καλούς ρυθμούς ξεκίνησαν οι εξαγωγές αγγουριού από την Τριφυλία. Οι αναγγελίες που κάνουν οι έμποροι δείχνουν ότι και φέτος οι εξαγωγές βρίσκονται σε καλό δρόμο, με βασικό πελάτη τις βαλκανικές χώρες και ειδικότερα τη Βουλγαρία.

Το αγγούρι καλλιεργείται σε έκταση 1.000 στρεμμάτων, με παραγωγή που ανέρχεται στους 22.000 τόνους. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο, «η ποιότητα είναι πολύ καλή, παρά τις δυσκολίες που είχαμε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη χρήση ακόμα περισσότερο πυρηνόξυλου που έχει ακριβύνει, ανεβάζοντας έτσι το κόστος παραγωγής. Οι παραγωγοί, όμως, με την εμπειρία και την εξαιρετικά υψηλή τεχνική που διαθέτουν, κατάφεραν να εξάγουν πρώιμα και σε καλή ποιότητα». Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή που έχει διαμορφωθεί είναι στο 1 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκηπιακή ντομάτα που καλλιεργείται σε μία συνολική έκταση 1.200 στρεμμάτων, ο Αντώνης Παρασκευόπουλος επισημαίνει: «Υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουμε τις πρώτες συγκομιδές στην περιοχή. Η παραγωγή της ντομάτας εξελίσσεται χωρίς προβλήματα, αν και εδώ το κόστος θέρμανσης είναι υψηλό».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ έχει τονίσει την ανάγκη αύξησης της θερμοκηπιακής καλλιέργειας, θέτοντας σαν στόχο τα 5.000 στρέμματα.