Θρέ-μηλον: Θρεπτικά και νόστιμα σαν σπιτικά

Παράλληλα με τη φροντίδα της οικογένειας, αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να προχωρήσει στη δημιουργία εργαστηρίου για να παρασκευάζει γλυκά του κουταλιού, λικέρ και μαρμελάδες. «Πάντα έφτιαχνα μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού και κάποια στιγμή σκέφτηκα αυτό που τρώνε τα παιδιά μου να το δοκιμάσουν και άλλοι».

Η Κική Δημοσθενίδου δημιούργησε το Θρέ-μηλον στο Κοκκινόχωμα Καβάλας, από την αγάπη της να παρασκευάζει γευστικά εδέσματα με τοπικό χαρακτήρα και γιατί αναγνώρισε ότι οι καταναλωτές στρέφονται στο ποιοτικά παραγόμενο προϊόν.

«Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες», λέει. Επιλέγει μόνο φρούτα εποχής, από ντόπιους παραγωγούς, «για να υπάρχει πάντα καινούργια παραγωγή και να φτάνει πιο φρέσκο το προϊόν στον καταναλωτή».

Ξεκίνησε την παλέτα των παρασκευών με τις κλασικές γεύσεις, δίνοντας σε όλες δύο επιλογές, με ζάχαρη ή στέβια. «Αυτή την περίοδο, αρχίζουμε τις μαρμελάδες με τα χειμερινά, το μήλο, το ακτινίδιο και, στη συνέχεια, το πορτοκάλι. Στα γλυκά, είμαστε στο κυδώνι και μετά στο κάστανο. Το καλοκαίρι, βέβαια, έχουμε περισσότερες επιλογές φρούτων».

Στην πορεία, πρόσθεσε τα αποξηραμένα φρούτα και παρασκευάζει μείγματα για ροφήματα με βάση τα φρούτα, προσθέτοντας μπαχαρικά. Για παράδειγμα, συνδυάζει μήλο με κανέλα, είτε κυδώνι με άλλα μπαχαρικά, ταιριάζοντας τα αρώματά τους. Η ιδέα της ήδη έχει φανατικούς οπαδούς που αναζητούν κάτι αυθεντικό.

Η ίδια ανταποκρίνεται, προς το παρόν, σε όλους τους ρόλους που απαιτεί ένα παραδοσιακό εργαστήριο, γνωρίζοντας την οργάνωση και την ορθή διαχείριση από το νοικοκυριό.

Η κα Δημοσθενίδου δέχεται παραγγελίες για ατομικές μερίδες, που προορίζονται για γάμο ή βάφτιση και ανάλογα με την εποχή προτείνει το διαθέσιμο φρούτο. «Ψάχνω διαρκώς καινούργιες και διαφορετικές ιδέες, γι’ αυτό δημιούργησα τα μείγματα. Αν παρασκευάσω κάτι και δεν μου αρέσει, δεν προχωράω την ιδέα».

Το Θρέ-μηλον διαθέτει τη στέγη του στο Κοκκινόχωμα, όπου ο πελάτης μπορεί να αγοράσει λιανικής, δίνει τη δυνατότητα χονδρικής, αλλά και αποστολών σε όλη την Ελλάδα.