Τηλεδιάσκεψη των προέδρων των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της ΠΑΜ-Θ

Συνδέθηκαν από τις πέντε περιφερειακές ενότητες και συνομίλησαν με τηλεδιάσκεψη οι πρόεδροι των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με συντονιστή τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Ζιμπίδη ενώ παρών ήταν και ο διευθυντής Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ Αχιλλέας Σαχπατζίδης. Το θέμα της συνάντησης αφορούσε στην οικονομική ζημία των κτηνοτρόφων την περίοδο του Πάσχα.

Από τη Ροδόπη έδωσε το «παρών» μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Σάκης Κοσουτζής ο οποίος μεταφέρει ότι τα αιτήματα του συλλόγου εστάλησαν στον ΥΠΑΑΤ Μάκη Βορίδη από τον πρόεδρο της ΠΕΚ (Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων) Στέργιο Κύρτσιο ενώ ο κ. Κουσουτζής τα προώθησε στους βουλευτές του νομού Ροδόπης και είχε ανταπόκριση από τους Ιλχάν Αχμέτ και Τάκη Χαρίτο.

Τα αιτήματα που τέθηκαν από τον Σύλλογο της Ροδόπης είναι:

1.Άμεση χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης ήσσονος σημασίας DE MINIMIS 30 ευρώ ανά ζώο, σύμφωνα με την απογραφή της 15ης Δεκέμβρη, για απώλεια εισοδήματος λόγω Κορωνοϊού.

2.Έκτακτη ενίσχυση 2 ευρώ ανά κιλό ζώου και βάσει τιμολογίου σφαγής κατά την περίοδο του Πάσχα ως συμπλήρωμα στη χαμηλή τιμή πώλησης των αμνοεριφίων με 3,5 έως 3,8.

  1. Επιδότηση όλων των θηλυκών που κρατήθηκαν υποχρεωτικά στις εκμεταλλεύσεις.

4.Να συμπεριληφθούν οι Κτηνοτρόφοι στους ΚΑΔ όχι για τα 800 ευρώ, αλλά για να τύχουν των ευεργεσιών και απαλλαγών ασφαλιστικών και φορολογικών.

5.Παράταση πληρωμών όλων των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των Κτηνοτρόφων.