Τουρκία: Βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, πολλοί οι τραυματίες

Τουρκία: Βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, πολλοί οι τραυματίες

Σε επίθεση Κούρδων ανταρτών αποδίδει το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε σήμερα την πόλη Μίντγιατ. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο της έδρας της αστυνομίας, της επαρχίας Μάρντιν στην νοτιοανατολικής Τουρκία. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό τραυματιών.

Πυκνός καπνός αναδύεται από το κτίριο της Διεύθυνσης Ασφαλείας που υπέστη σημαντικές ζημιές όπως και τα παρακείμενα κτίρια, ενώ πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η πόλη Μίντγιατ, περίπου 50 χλμ. βορείως των συριακών συνόρων, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Η επίθεση σημειώνεται την επομένη της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη στην οποία σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι αστυνομικοί και τραυματίστηκαν 36. Τα εκρηκτικά που ήταν κρυμμένα μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο πυροδοτήθηκαν από απόσταση κατά τη διέλευση ενός λεωφορείου της αστυνομίας. Η επίθεση έγινε σε ώρα αιχμής σε μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την χθεσινή επίθεση, που ήταν η τέταρτη στην Κωνσταντινούπολη φέτος, ωστόσο κούρδοι μαχητές πραγματοποιούν σε τακτική βάση επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα εναντίον δυνάμεων της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας.