Τρέχουν οι εκταμιεύσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης

Σε σταθερά υψηλούς ρυθμούς διεκπεραιώνονται οι πληρωμές και οι εκταμιεύσεις των χρημάτων της ενίσχυσης για επενδύσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ της «ΥΧ». Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ, μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχε εκκαθαριστεί δημόσια δαπάνη ύψους 37 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, 40 εκατ. ευρώ είχαν κατατεθεί και ελέγχονταν από τις ΔΑΟΚ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Να σημειωθεί, επίσης, ότι άλλα 30 εκατ. ευρώ βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο ΠΣΚΕ και επεξεργάζονται από τους μελετητές. Το συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης που αθροίζεται από τις επενδύσεις αυτές, που αφορούν χιλιάδες δικαιούχους, αγγίζει τα 107 εκατ. ευρώ. Έτσι, όλα δείχνουν ότι οι εκτιμήσεις των αρμόδιων για το ΠΑΑ υπηρεσιών περί ρεκόρ εκταμίευσης κονδυλίων εντός του 2021 στα Σχέδια Βελτίωσης, και συγκεκριμένα εκτιμώμενης διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης που θα ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ, θα επαληθευτούν.

Αναφορικά με τους επιλαχόντες, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις πληροφορίες που είχε μεταφέρει η εφημερίδα μας, ότι το ζήτημα έχει κλείσει από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και δεν υπάρχει προοπτική ένταξης επιπλέον δικαιούχων στις επενδύσεις του τρέχοντος προγράμματος.