Τριμερής συνεργασία για τη στήριξη της καπνικής περιοδής του Δήμου Μύκης

Τριμερής συνεργασία για τη στήριξη της καπνικής περιοδής του Δήμου Μύκης
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σύμφωνα συνεργασίας με στόχο την εκπόνηση ερευνητικού έργου και σχετικής  μελέτης για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων του Δήμου Μύκης της ορεινής Ξάνθης υπέγραψαν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο ομώνυμος Δήμος και η JTI υπογράφοντας το μεταξύ τους σύμφωνο συνεργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην  αντιμετώπιση της έλλειψης επαρκών ποσοτήτων νερού για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών του Δήμου και κατ’ επέκταση στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας η οποία βασίζεται στη γεωργία και την κτηνοτροφία.  Στόχος της ολοκληρωμένης διαχείρισης του υδατικού δυναμικού είναι η συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και η βελτιστοποίηση της αγροτικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής καπνού καθώς και της δυνατότητας παραγωγής εναλλακτικών καλλιεργειών στην περιοχή.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το σύμφωνο συνεργασίας για την εκπόνηση του ερευνητικού έργου και της σχετικής μελέτης υπέγραψαν στην έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ο Πρύτανης του ΔΠΘ καθηγητής  Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Δήμαρχος Μύκης κύριος Τζεμήλ Καπζά και η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας της JTI κυρία Πέγκυ Δόριζα.

Ο κ. Καραμπίνης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι    «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία αυτή, καθώς σήμερα έμπρακτα αποδεικνύουμε την εξωστρέφεια και την στήριξη του Ιδρύματος μας  στους μεγάλους παραγωγικούς φορείς όπως η JTI καθώς και σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμος Μύκης. Το Πανεπιστήμιο μας μετατρέπεται σε όχημα  έτσι ώστε να συμβάλουμε όλοι στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.»

Ο Δήμαρχος Μύκης, κ. Τζεμήλ Καπζά απηύθυνε ευχαριστίες προς την εταιρεία  JTI για  τη σημαντική πρωτοβουλία χρηματοδότησης  της μελέτη για ένα  έργο τόσο ζωτικής σημασίας  για την ευρύτερη  περιοχή .  Υπογράμμισε δε ότι στόχος του Δήμου είναι , με την ολοκλήρωση της  σχετικής μελέτης, να ενταχθεί το έργο αυτό σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και πολύ σύντομα να υλοποιηθεί .

Από την πλευρά της JTI,  η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας της JTI, κα Δόριζα, υπογράμμισε: «Υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για τέτοιου τύπου παρεμβάσεις που δίνουν λύση σε πραγματικά προβλήματα, από τη στιγμή που υπάρχει πρόθεση για ουσιαστική συνεργασία.» 

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρύτανη Αν. Καθηγητής Φώτης Μάρης, ο Καθηγητής  Παναγιώτης Αγγελίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ., πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Κοντός, καθώς και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της JTI κα Μάη Σαμούρκα.

Το ερευνητικό έργο και η σχετική μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2017.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress