Τζελέπης: «Ρύθμιση ανάβει πράσινο στη διακίνηση ληγμένων φυτοφαρμάκων»

Ξεκινάει από σήμερα η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ελευθέρας στη διακίνηση φυτοφαρμάκων των οποίων έχει λήξει η ημερομηνία χρήσης τους δίνει η κατάργηση από την κυβέρνηση των διατάξεων του νόμου 4036/2012, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλη Τζελέπη.

Όπως αναφέρει ο κ. Τζελέπης σε ανακοίνωσή του, το άρθρο 35 στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών καταργεί τις διατάξεις του νόμου 4036/2012 για την απαγόρευση της διάθεσης φυτοφαρμάκων των οποίων έχει λήξει η ημερομηνία χρήσης τους δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα για την δημόσια υγεία και τους αγρότες.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σύμφωνα μάλιστα με τον βουλευτή, η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει πριν ένα χρόνο να περάσει από την Βουλή παρόμοια διάταξη –ρουσφέτι και υπό την πίεση της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την είχε αποσύρει.

Με το ίδιο άρθρο καταργείται επίσης το παρατηρητήριο των τιμών των γεωργικών φαρμάκων και η υποχρέωση των εμπόρων φυτοφαρμάκων να υποβάλλουν κατ’ έτος στην Στατιστική Εθνική Αρχή τους επίσημους τιμοκαταλόγους χονδρικής πώλησης και τις ετήσιες μεταβολές τιμών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και των σκευασμάτων φυτοπροστασίας.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα δεκάδων εκατομμυρίων και βάζει σε κίνδυνο την υγεία των αγροτών και των καταναλωτών. Όλα τα παραπάνω γίνονται με την ευγενή χορηγία του δήθεν οικολόγου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΑΑΤ. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο», καταλήγει ο κ. Τζελέπης.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress