UNIPAKHELLAS: Αξιόπιστος συνεργάτης του αγροτικού κλάδου με ενεργή συμβολή στην κυκλική οικονομία

Λύσεις συσκευασίας για τις ανάγκες κάθε επιχείρησης

Η συσκευασία είναι κάτι περισσότερο από ένα χαρτοκιβώτιο που προστατεύει τα προϊόντα. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας των επιχειρήσεων, αλλά και των σχέσεων με τους καταναλωτές. Ο αγροτικός κλάδος δεν αποτελεί εξαίρεση. Η σωστή συσκευασία των αγροτικών προϊόντων είναι καθοριστικής σημασίας, αφού όχι μόνο αυξάνει την ασφάλεια στην κατανάλωσή τους και μειώνει τη σπατάλη τροφίμων, αλλά διευκολύνει και τη μεταφορά και αποθήκευσή τους, εξασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα φτάνουν στους καταναλωτές σε άριστη κατάσταση.

Η επιλογή όμως της κατάλληλης συσκευασίας δεν είναι απλή υπόθεση. Η κάθε επιχείρηση και ο κάθε παραγωγός θα πρέπει να λάβουν μία σειρά από παράγοντες υπόψη, προκειμένου να κάνουν τη σωστή επιλογή προμηθευτή. Αρχικά, η ίδια η φύση του προϊόντος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη συσκευασία νωπών προϊόντων, οι εταιρείες θα πρέπει να εξατομικεύουν τις συσκευασίες που θα χρησιμοποιήσουν. Ο προμηθευτής συσκευασίας θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει λύσεις σε σχήματα και μεγέθη, για να ικανοποιήσει διαφορετικές ανάγκες.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η συσκευασία θα πρέπει να είναι ποιοτική και ανθεκτική ώστε να διασφαλίζει την ασφαλή αποθήκευση και μεταφορά του προϊόντος στην βέλτιστη κατάσταση μέχρι να φτάσει στον τελικό καταναλωτή, καθώς και να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις Ασφάλειας Τροφίμων.

Στο επίκεντρο οι ανάγκες του πελάτη-παραγωγού

Αναγνωρίζοντας λοιπόν τη σπουδαιότητα της συσκευασίας, τόσο για την ίδια την επιχείρηση ή παραγωγό, όσο και για τη σχέση τους με τους καταναλωτές, η UNIPAKHELLAS έχει την τεχνογνωσία και παρέχει τις λύσεις συσκευασίας που χρειάζεται κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον αγροτικό κλάδο. Από την αρχή της λειτουργίας της, έχει θέσει στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της την παροχή αξιόπιστων και καινοτόμων λύσεων από κυματοειδές χαρτόνι.

Με εμπειρία πάνω από 10 χρόνια στην ελληνική αγορά και ως μέλος του πολυεθνικού ομίλου εταιρειών INDEVCO Group, η UNIPAKHELLAS γνωρίζει καλά τις σύγχρονες απαιτήσεις συσκευασίας των πελατών της και διαθέτει τόσο την τεχνογνωσία, όσο και την προηγμένη τεχνολογία που χρειάζεται για να ανταποκριθεί με επιτυχία σε αυτές. Στόχος της είναι να προσφέρει συσκευασίες υψηλής ποιότητας, πολύ ανθεκτικές και οικονομικά αποδοτικές, στους πελάτες της. Για αυτό και έχει αναδειχθεί στη συνείδηση των πελατών της ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης.

Επιπλέον, η ανθεκτικότητά των συσκευασιών από κυματοειδές χαρτόνι προστατεύει τα φρέσκα προϊόντα από αλλοίωση μέχρι να φτάσουν στον τελικό καταναλωτή, επιμηκύνοντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής τους. Έτσι, η εταιρεία συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, ενώ διασφαλίζει ότι τα προϊόντα θα φτάσουν φρέσκα και σε άριστη κατάσταση στους καταναλωτές.

Προσαρμοσμένες λύσεις

Οι συσκευασίες που προσφέρει η UNIPAK HELLAS προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τροφίμου και διασφαλίζουν την προβολή των προϊόντων, δίνοντας τη δυνατότητα αποτύπωσης του εκάστοτε brand ή εικαστικού για να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό και να προσελκύουν τους καταναλωτές. Ελαφρύτερα από οποιαδήποτε αντίστοιχη ξύλινη ή πλαστική συσκευασία, τα προϊόντα της UNIPAKHELLAS μεταφέρονται και αποθηκεύονται επίσης εύκολα.

Ενδεικτικά, η εταιρεία διαθέτει χαρτοτελάρα αγροτικών προϊόντων απλά ή και με ενισχυμένες γωνίες τύπου «Traypak», αυτόκλειστα χαρτοτελάρα αγροτικών προϊόντων με ή χωρίς κάλυμμα, χαρτοκιβώτια βαρέος τύπου για μεταφορά νωπών προϊόντων, καθώς και χαρτοκιβώτια ανοιχτού τύπου.

Περιβαλλοντική συνείδηση

Οι λύσεις όμως της UNIPAKHELLAS δεν σταματούν εκεί. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παρέχει κορυφαίες επιλογές συσκευασίας, λειτουργώντας πάντα με σεβασμό προς τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον.

Όλες οι συσκευασίες της είναι 100% ανακυκλώσιμες και βιοδιασπώμενες. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνει να ενισχύσει τη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων όσων επιλέγουν τα προϊόντα της, αλλά και να προσφέρει προστιθέμενη αξία στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται.

Ακολουθώντας διαδικασίες βασισμένες στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, η UNIPAKHELLAS τηρεί πιστά τις οδηγίες του Συμβουλίου Εποπτείας των Δασών και διασφαλίζει την υπεύθυνη προέλευση όλων των υλικών της.

Συγκεκριμένα, ανακυκλώνει τα απόβλητα ως πόρους και χρησιμοποιεί νέες ίνες από δάση, των οποίων η διαχείριση γίνεται με βιώσιμο τρόπο. Συμβάλλει, έτσι, στον κύκλο βιωσιμότητας, αναπτύσσοντας παράλληλα μία περιβαλλοντικά φιλική γκάμα λύσεων συσκευασίας, η οποία είναι σε θέση να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες του αγροτικού κλάδου.

Η UNIPAKHELLAS αποτελεί το απόλυτο one-stop-shop για λύσεις συσκευασίας, με την έμπειρη ομάδα της να είναι σε θέση να παρέχει εξατομικευμένες λύσεις σε όλες τις ανάγκες. Κατανοώντας την περιπλοκότητα του αγροτικού κλάδου, η εταιρεία παρέχει και μια σειρά υπηρεσιών για την ολιστική εξυπηρέτηση των πελατών της, που περιλαμβάνουν από τον γρήγορο δομικό σχεδιασμό της συσκευασίας, είτε από την αρχή είτε για προσαρμογή, μέχρι την παράδοση και την εξυπηρέτηση μετά την πώληση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, την κατασκευή πρωτοτύπων, τη δοκιμή και τα τμήματα υποστήριξης της αυτοματοποίησης.

Τέλος, χάρη στη δυναμική της παρουσία στην Ελλάδα, με γραφεία στην Αθήνα, σύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Πελασγία και στη Θεσσαλονίκη, και κόμβους παροχής υπηρεσιών υλικοτεχνικής, αποθηκευτικής και μεταφορικής υποστήριξης σε Θήβα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, η UNIPAKHELLAS μπορεί να υποστηρίξει κάθε επιχείρηση, όπου κι αν βρίσκεται.

saddsaasdads
Χαρτοτελάρο αγροτικών
προϊόντων αυτόκλειστο
(τύπου self-locking)
µε προστατευτικό
άνω µέρος
Traypak©
Χαρτοτελάρο
αγροτικών
προϊόντων
Τηλεσκοπικό
κουτί µεταφοράς
νωπών
προϊόντων
Κιβώτιο
παραγωγής
Παλετοκιβώτιο
µεταφοράς µε
διπλό καπάκι
Χαρτοκιβώτιο
χωρίς άνω
αφτιά (HSC)
∆οχείο χύδην
µεταφοράς
νωπών
προϊόντων

 

Χαρτοτελάρο αγροτικών προϊόντων αυτόκλειστο
(τύπου self-locking)
με προστατευτικό
άνω μέρος

Οι συσκευασίες της UNIPAKHELLAS προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προϊόντος και διασφαλίζουν
την προβολή του,
ώστε να ξεχωρίζει
από τον ανταγωνισμό

Δοχείο χύδην μεταφοράς νωπών προϊόντων

Χαρτοκιβώτιο χωρίς άνω
αφτιά (HSC)

Παλετοκιβώτιο μεταφοράς με διπλό καπάκι

Κιβώτιο παραγωγής

 

Τηλεσκοπικό κουτί μεταφοράς νωπών προϊόντων

Traypak© Χαρτοτελάρο αγροτικών προϊόντων

 

 

Μάθετε περισσότερα για τις συσκευασίες της UNIPAKHELLAS στο www.unipakhellas.gr